Jobba och bo på Södermalm

Det är många som vill jobba och bo på Södermalm. Det är en av Stockholms i särklass mest populära stadsdelar. Nedan följer tips till dig som bor eller vill bo på Södermalm.

Om Södermalm

Södermalm, eller Söder som stockholmare kallar det, ligger på en egen ö i Stockholms innerstad. Hela området är 571 hektar och här bor ungefär 110 000 invånare. Söder är känt för att ha flera sevärdheter och intressanta byggnader. Det är en populär stadsdel att besöka som turist. På Södermalm finns även ett sjukhus, Södersjukhuset, som när det invigdes 1944 var Nordens största sjukhus.

Jobba på Södermalm

Drömmer du om att jobba på Södermalm? Då har du kommit rätt. Nedan följer tips och information till dig som jobbar eller vill börja jobba på Södermalm.

Lediga jobb i Stockholm på Södermalm

Det finns många möjligheter för dig som söker lediga jobb i Stockholm på Södermalm. På Söder finns det många mysiga små butiker och restauranger, men även flera företag har sina kontor där då läget är så pass centralt. Använd JobbStockholm.nu för att hitta lediga jobb i Stockholm – där kan du söka bland olika tjänster utifrån olika parametrar. Du hittar lediga jobb i Stockholm på Söder inom alla olika kategorier.

Kontorshotell på Södermalm

Quick Office erbjuder ett modernt och flexibelt kontorshotell på Södermalm, nära Globen. Här kan företagare och företag hyra kontorsutrymme för kortare eller längre perioder, allt från enskilda arbetsplatser till privata kontor och större konferensrum. Med en modern och tekniskt utrustad arbetsmiljö, hög säkerhet och tillgång till andra företagstjänster på sitt kontorshotell på Södermalm är Quick Office det perfekta valet för företag som vill ha tillgång till professionella och inspirerande arbetslokaler på en av Stockholms mest spännande platser.

Kontorsstäd på Södermalm

Städsystem erbjuder professionell kontorsstädning på Södermalm med fokus på kvalitet och flexibilitet. Genom att anpassa städningen efter varje kunds unika behov och önskemål, garanterar de en ren och trivsam arbetsmiljö för företag på Södermalm. Med erfaren personal, modern utrustning och miljövänliga produkter ser Städsystem till att städningen blir både effektiv och skonsam mot miljön. Som ett etablerat städföretag på Södermalm är Städsystem det självklara valet för företag som behöver pålitlig och professionell kontorsstädning.

Bo på Södermalm

Många vill bo på Södermalm. Det är en välbesökt stadsdel som blandar mysiga gränder med lyxiga restauranger. Det finns även bra utbud av både skolor, gym och vårdcentraler.

Bostäder

Bostadsmarknaden på Södermalm består av såväl bostadsrätter som hyresrätter och villor. Det är en blandad skara som bor på Söder, men stadsdelen har blivit allt mer populär bland unga vuxna. För dig som vill köpa en bostad på Södermalm finns både Hemnet och Booli där du hittar bostäder till salu eller för kommande försäljning.

Studentbostäder

Det finns en del studentbostäder på Södermalm även om utbudet inte är lika brett som i en del andra delar av Stockholm. Det är ofta lång kö för att få en studentbostad. En del studenter som bor på Södermalm är därför bara inneboende och hyr ett rum.

Hyresrätter

Det finns ett ganska stort utbud av hyresrätter på Södermalm. Precis som överallt i Stockholm så är det dock långa bostadsköer för att få ett hyreskontrakt. Många vill bo på Söder men det gäller alltså att ha god framförhållning för att få en hyresrätt där.

Bostadsrätter

Bostadsrätter är det som dominerar bostadsmarknaden på Södermalm. Det finns ett stort utbud av bostadsrätter, både nybyggda och framför allt många äldre i fin design. Priserna kan variera en del beroende på storlek, standard och läge. Men generellt är det höga prisnivåer på bostadsrätter på Söder.

Hus

Södermalm är inte känt för att ha massa villaområden med hus. Men det finns en del hus på Söder, bland annat mysiga gatuhus med trevliga bakgårdar. Vid utkanten av Södermalm finns även mer klassiska villaområden. Eftersom läget är så pass centralt så är prisnivåerna dock höga.

Skolor och förskolor

Det finns ett stort utbud av skolor och förskolor på Södermalm. Nedan följer information om ett par av Södermalms bästa skolor så att du kan göra rätt skolval.

Södermalmsskolan

Södermalmsskolan är en skola för elever från förskolan till årskurs 9. Här kan du alltså gå under större delen av din skolgång. Skolan ligger på Timmermansgatan vilket är i de mer centrala delarna av Södermalm. Den grundades 1881, då som en flickskola, men har breddats och utvecklats sedan dess.

Adress: Timmermansgatan 21, 118 55 Stockholm

Innovitaskolan Södermalm

Innovitaskolan ligger centralt på Södermalm och där går barn från förskola till årskurs 9. Totalt går det omkring 220 elever på skolan. Skolans profil är att kombinera traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder, allt för att göra eleverna förberedda inför gymnasiet och senare vuxenlivet.

Adress: Vintertullstorget 2, 116 43 Stockholm

Vittra Södermalm

Vittra Södermalm är en grundskola på Södermalm som bedriver undervisning för elever i mellan- och högstadiet, det vill säga från årskurs 4 till 9. Här arbetar många engagerade lärare och omkring 300 elever går på skolan. Skolan har lyckats väl med skolresultaten och 2020 blev 100 procent av eleverna gymnasiebehöriga.

Adress: Sandbacksgatan 10, 116 21 Stockholm

Södra Latins gymnasium

Södra Latins gymnasium är en kommunal gymnasieskola på Skaraborgsgatan på Södermalm. Skolan har ett högt söktryck och är även en av Sveriges ackrediterade Erasmus+ skolor. Hela två Nobelpristagare har läst vid Södra Latins gymnasium. Här finns flera olika program: humanistiska, estetiska, naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga programmen, samt språkintroduktion.

Adress: Skaraborgsgatan 14, 118 46 Stockholm

Gamla Maria skolan Östra

Gamla Maria skolan Östra ligger på Sankt Paulsgatan i kvarteret Magistern på Södermalm. Det är en kommunal grundskola där det går att läsa alla årskurser från förskolan till årskurs 9. Det är en av de äldsta skolorna i Stockholm och har funnits i samma kvarter sedan 1850-talet.

Adress: Sankt Paulsgatan 41, 118 48 Stockholm

Eriksdalsskolan

Eriksdalsskolan är en grundskola på Södermalm med förskola och årskurserna 1–9. Här kan du alltså läsa större delen av din skoltid, vilket ger en trygghet och stabilitet för många elever. Lärarna är kunniga och engagerade vilket lett till goda studieresultat på skolan och en hög gymnasiebehörighet.

Adress: Ringvägen 58–66, 118 61 Stockholm

Sjukvård & vårdcentraler

Det finns ett stort utbud av sjukvård och vårdcentraler på Södermalm. Trots att Södermalm tillhör Stockholms innerstad så finns ett antal olika sjukhus, vårdcentraler och mottagningar.

Södersjukhuset

Södersjukhuset, även förkortat Sös, är ett av de större sjukhusen i Stockholmsområdet. Det är ett akutsjukhus med hög beredskap och det finns många specialistkompetenser vilket ger dig som patient en vård av hög kvalitet. Sjukhuset rymmer närmare 600 sängar. En av landets största förlossningskliniker finns dessutom på Södersjukhuset.

Adress: Sjukhusbacken 10, 118 83 Stockholm

Telefonnummer: 08-123 610 00

Rosenlunds sjukhus

Rosenlunds sjukhus ligger nära Södersjukhuset på Södermalm. Det är ett eget sjukhus men som samarbetar mycket med det större Södersjukhuset. Bland annat finns en närakut på Rosenlund som ska avlasta akutmottagningen på Södersjukhuset. Sjukhuset levererar även bland annat psykiatrivård, folktandvård och det finns en större barnmorskemottagning.

Adress: Tideliusgatan 12, 118 69 Stockholm

Telefonnummer: 08-123 400 00

Ersta sjukhus

Ersta sjukhus är ett privat idéburet sjukhus som drivs av Ersta diakoni, som bedrivit sjukvård i nästan 200 år. Sjukhuset ligger på Södermalm i Stockholms innerstad. På sjukhuset bedrivs specialiserad vård men även patientnära forskning. För närvarande pågår ett stort bygge med att bygga ut Ersta sjukhus.

Adress: Fjällgatan 44, 116 28 Stockholm

Telefonnummer: 08-714 65 00

Capio Vårdcentral på Södermalm

Capio Vårdcentral på Södermalm är beläget på Wollmar Yxkullsgatan i Stockholms innerstad. Här kan du snabbt komma i kontakt med primärvården. Du får hjälp med medicinsk rådgivning samt bedömning och behandling av de besvär som du söker för. Det finns även olika specialistkompetenser på vårdcentralen som kan hjälpa dig med särskilda besvär.

Adress: Wollmar Yxkullsgatan 25, 4tr, 118 50 Stockholm

Telefonnummer: 08-555 104 00

Bra restauranger på Söder i Stockholm

Det finns många bra restauranger på Söder i Stockholm. Söder är ett av de mest restaurangtäta områdena i hela Stockholm och här finns restauranger för alla tycken och smaker.

Restaurang Kryp In Södermalm

Restaurang Kryp In på Timmermansgatan i Södermalm är en riktig liten pärla. Ett krypin där du avnjuta goda luncher och middagar beståendes av allt från svampsoppor till rensostbiffar och torskryggar. Varje dag söndag till torsdag serveras även kvällens rätt som är en särskild utvald varmrätt som är utanför den ordinarie menyn.

Adress: Timmermansgatan 22, 118 55 Stockholm

Telefonnummer: 08-121 471 14

Magnolia på Södermalm

Magnolia på Södermalm är en asiatisk restaurang med en härlig och varierande meny. Restaurangen ligger vid vackra Mariatorget i de centrala delarna av Södermalm. Det mesta på menyn är från det östasiatiska köket, såsom Kina och Japan. Du kan bland annat äta sushi och pekinganka eller plocka ihop en egen nudel- och salladskål.

Adress: Blecktornsgränd 9, 118 24 Stockholm

Telefonnummer: 076-397 97 77

MamaWolf

MamaWolf är en japansk restaurang belägen på Krukmakargatan på Söder. Här finns en härlig terrass där du kan njuta av vårsolen eller sitta med en god dryck en sen sommarkväll. På menyn finns många olika japanska rätter och en hel del nytt att prova för dig som inte är så van det japanska köket.

Adress: Krukmakargatan 1, 118 51 Stockholm

Telefonnummer: 08-452 97 77

Timmermans 1857

Timmermans 1857 är en lokal kvarterskrog och restaurang på Södermalm i Stockholm. Här kan du avnjuta goda luncher och middagar gjorda på råvaror av högsta kvalitet. Miljön i restaurangen är rustik vilket skapar en härlig atmosfär. Det finns även en stor bar med goda viner och drycker.

Adress: Timmermansgatan 35, 118 55 Stockholm

Telefonnummer: 08-714 90 29

Träningsanläggningar och gym på Söder

Det finns ett stort utbud av träningsanläggningar och gym på Söder. Många av Södermalms invånare har en aktiv livsstil och det gör att det finns en marknad för flera olika typer av gym.

Eriksdalsbadet

Eriksdalsbadet ligger på Hammarby Slussväg 20 på Södermalm. Det är Sveriges nationalarena för simidrott. Här kan du alltså simma bland proffsen och gå kurser för att lära dig bli en bättre simmare.

Adress: Hammarby Slussväg 20, 118 60 Stockholm

Telefonnummer: 08-508 402 58

SATS Södermalm

SATS Södermalm är ett gym på Söder. Här kan du träna i rymliga lokaler och bland ett stort utbud av fria vikter, träningsmaskiner och konditionsträning. Du hittar gymmet på Magnus Ladulåsgatan 65 i centrala Södermalm.

Adress: Magnus Ladulåsgatan 65, 118 27 Stockholm

Telefonnummer: 010-110 59 00

Kampsportshuset

Kampsportshuset är en kampsportsklubb belägen på Söder i Stockholm. Här kan du börja träna kampsport såsom hapkido, taekwondo och olika kampsportslekar. De riktar sig till både barn, ungdomar och vuxna.

Adress: Tjärhovsgatan 5B, 116 21 Stockholm

Telefonnummer: 08-658 66 32

Forsgrenska Badet

Forsgrenska Badet är en härlig plats där du kan både motionera, simma och träna. Badet ligger i centrala Södermalm inuti det stora Medborgarhuset. Fördelen med simning är att du får en allsidig och samtidigt väldigt rolig träning.

Adress: Medborgarplatsen 6, 118 26 Stockholm

Telefonnummer: 08-508 403 20

Idrottsföreningar

Södermalm har ett aktivt idrottsliv och det finns ett stort utbud av olika idrottsföreningar. Nedan listas ett par idrottsföreningar där du kan träna olika sporter.

IF Linnéa Boxning

IF Linnéa Boxning är en boxningsklubb på Söder. Den vänder sig till både ungdomar och vuxna som är intresserade av boxning. Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren boxare så är du välkommen.

Reymersholms Idrottsklubb

Reymersholms Idrottsklubb, i folkmun Reymers, är en idrottsförening på Söder. Föreningen har ett populärt fotbollslag men har tidigare även haft lag inom andra sporter. Hemmaarenan är Zinkensdamms IP på Ringvägen.

Hellas Tennisklubb

Hellas Tennisklubb är en idrottsförening på Hammarby Slussväg 8 på Södermalm. Föreningen erbjuder träning och tävling i tennis. Hit kan du vända dig oavsett bakgrund och såväl erfarna som nybörjare är välkomna.

FFF – Fäktning

Är du nyfiken på fäktning? Då kan FFF – Fäktning på Södermalm vara något för dig. Detta är en anrik idrottsförening som faktiskt är Sveriges äldsta fäktklubb. Den grundades redan 1901 och har över 400 medlemmar.