Bo och jobba i Solna

Solna är en av Stockholms mest populära kommuner att bo och jobba i. Här får du information om hur det är att bo och jobba i Solna.

Om Solna stad

Solna Stad ligger norr om Stockholms innerstad och är rent administrativt en egen kommun. Den stora fördelen med att bo och jobba i Solna är att du kommer bort från den värsta stressen i innerstaden. I Solna finns istället ett rikt naturliv. Samtidigt som du har fördelen av att det är nära och lätt att ta sig in till Stockholm.

Jobba i Solna

Om du vill jobba i Solna så finns en rad olika möjligheter. Solna är en växande stadsdel med ett rikt näringsliv. Nedan följer information till dig som jobbar eller vill börja jobba i Solna.

Lediga jobb i Solna

Om du är på jakt efter lediga jobb i Solna så finns det många möjligheter. Arbetsmarknaden är i balans och många nya företag tenderar att etablera sig i Solna då det är en växande stadsdel. Ledigajobb.se listar lediga jobb i Solna. Där kan du söka bland mängder av lediga jobb i olika delar av Solna. Oavsett om din titel är sjuksköterska, HR-administratör eller snickare så hittar du lediga jobb i Solna.

Kontorshotell i Solna

Många företag vill etablera sig i Solna och därför finns det ett stort utbud av olika kontorshotell i Solna. Ett kontorshotell innebär att ditt företag hyr kontorslokaler under en begränsad tid, ibland tills vidare. Ibland ingår även extratjänster såsom kontorsstädning. Är du ute efter ett kontorshotell i Solna? Quick Office erbjuder fina lokaler i anslutning till Mall of Scandinavia. Botanisera bland olika alternativ för kontorshotell och kontorslösningar. Se till att se över alternativen noga så att du väljer rätt typ av kontorshotell i Solna för din verksamhet.

Kontorsstädning i Solna

Kontorsstädning i Solna är en viktig tjänst som säkerställer att arbetsplatser i den här delen av Stockholm hålls ren och fräsch. Företaget Städsystem erbjuder kontorsstädning i Solna av hög kvalitet, med erfarna och professionella städare. Tjänsten inkluderar allt från grundstädning till mer specifika uppgifter som fönsterputsning och taktisk städning. Kontorsstädning i Solna är en nödvändig investering för att upprätthålla en hygienisk och produktiv arbetsmiljö. Städsystem har lång erfarenhet av kontorsstädning i Solna och strävar alltid efter att tillhandahålla en tjänst av högsta kvalitet. Besök deras hemsida för mer information om kontorsstädning i Solna.

Bo i Solna

Solna är en kommun med både villaområden med grönytor och områden med fler hyresrätter och tätbebyggelse. Det gör att det finns många olika boendealternativ för dig som vill bo i Solna.

Bostäder

Bostadsmarknaden i Solna består av såväl villor som lägenheter i flerbostadshus. Det finns många villaområden och barnfamiljer väljer ofta att flytta hit. Om du funderar på att köpa en bostad i Solna så kan du kolla in Hemnet för att se vad som finns på marknaden. En annan bra webbplats är Booli där du kan följa till salu- och slutpriser.

Studentbostäder

Det finns en del studentbostäder i Solna även om utbudet inte är lika brett som i en del andra delar av Stockholm. Det är ofta ganska lång kö för att få en studentbostad. En del studenter som bor i Solna hyr där in sig i rum i villor.

Hyresrätter

Utbudet av hyresrätter i Solna är ganska stort. Det byggs en del nya hyresrätter men det är ofta långa köerna för att få en hyresrätt. Om du vill flytta till Solna och bo i hyresrätt måste du därför ställa dig i kö i god tid. Kötiden kan vara uppåt tio år.

Bostadsrätter

Bostadsmarknaden för bostadsrätter i Solna är god. Det finns ett stort utbud av bostadsrätter, både nybyggda och äldre bostadsrätter, samtidigt som det också hela tiden byggs ganska mycket nytt. Priserna varierar beroende på storlek, standard och läge men generellt är priserna på bostadsrätter i Solna ganska höga.

Hus

I Solna finns en god bostadsmarknad för hus och villor. Det finns många villaområden med både nya och gamla hus. Prisnivåerna ligger på en ganska genomsnittlig Stockholmsnivå. Det är dyrare än i vissa områden men samtidigt inte riktigt lika höga prisnivåer som ut mot skärgården.

Skolor och förskolor

Skola är en viktig fråga för dig som flyttar med barn. En fördel med Solna är att det finns ett brett utbud av skolor och förskolor.

Noblaskolan

Noblaskolan är en grundskola i Solna som grundades 1999. Den är fristående och rymmer alla årskurser från förskolan till årskurs 9. Här kan du som elev alltså gå under större delen av din skolgång, vilket skapar trygghet och stabilitet i vardagen. Noblaskolan är känd för att ha en hög andel lärarledd undervisning.

Adress: Gustav III:s Boulevard 15, 169 72 Solna

Råsunda skolan

Råsunda skolan är en grundskola i Solna med anor över 100 år bakåt i tiden. Skolan har årskurser från förskolan till årskurs 9 och sätter barnen i centrum. Den ligger centralt med närheten till kommunikationer och fritidsaktiviteter vilket bjuder in till en aktiv livsstil även efter skoldagen.

Adress: Stråkvägen 11, 169 35 Solna

Ekensbergsskolan

Ekenbergsskolan är en grundskola i Solna där det går att läsa från förskolan till och med årskurs 5. Skolan är ganska liten vilket ger en familjär känsla där alla känner alla. Det skapar trygghet och stabilitet. Närheten till Mälaren gör även att eleverna kommer ut i naturen som en kontrast till storstadslivet i Stockholm.

Adress: Ekensbergsvägen 89, 169 31 Solna

Raoul Wallenbergskolan Järvastaden

Raoul Wallenbergskolan Järvastaden är en grundskola i Solna. På skolan går årskurserna 6–9. Skolan är känd för att ha en hög studier och engagerade elever. Det beror bland annat på den höga lärartätheten och att nästan 100 procent av lärarna är behöriga. Skolan är även en av Stockholms tryggaste grundskolor i olika trygghetsenkäter.

Adress: Fridensborgsvägen 100, 170 68 Solna

Solna Gymnasium

Solna Gymnasium är ett kommunalt gymnasium beläget i Råsunda i Solna. Skolan har en idrottsprofil med flera olika inriktningar, exempelvis fotboll, handboll och basket. Inom ramen för detta samarbetar skolan också med flera olika idrottsföreningar och andra aktörer. På skolan finns även en gymnasiesärskola för ungdomar med särskilda behov.

Adress: Råsundavägen 80, 169 57 Solna

Thorén Business School i Solna

Thorén Business School är som namnet antyder ett affärsgymnasium. Det riktar sig till de elever som har ett särskilt intresse för entreprenörskap och vill bli en del av näringslivet. Skolan har program inom bland annat IT och ekonomi, vilket ger en bra grund inför framtida studier vid universitet eller högskola.

Adress: Terminalvägen 12B, 171 73 Solna

Sjukvård & vårdcentraler

Det finns ett brett utbud av högkvalitativ sjukvård och annan vård i Solna. Det finns flera vårdcentraler, ungdomsmottagning och inte minst ett välkänt barnsjukhus vilket är en trygghet för många barnfamiljer.

Solna Centrum Vårdcentral

Solna Centrum Vårdcentral är en av de största vårdcentralerna i kommunen. Vårdcentralen drivs av Region Stockholm. Här kan du hitta den vård du söker och vårdcentralen har ett gott rykte om sig. Du kan få hjälp med olika former av bedömningar och behandlingar av medicinska, fysiska och psykologiska besvär.

Adress: Hotellgatan 3, 171 45 Solna

Telefonnummer: 08-123 374 07

Capio Vårdcentral i Solna

Capio Vårdcentral är en annan vårdcentral i Solna. Den är belägen på Hannebergsgatan 41. Du kan där få hjälp med medicinska bedömningar och få hjälp av specialistvården. Oavsett vad dina besvär är så kan du komma till vårdcentralen för att få en första bedömning. De remitterar dig sedan vidare inom vårdkedjan om behovet finns.

Adress: Hannebergsgatan 41, 171 68 Solna

Telefonnummer: 08-514 848 00

Astrid Lindgrens barnsjukhus

Ett mycket välkänt sjukhus i Solna är Astrid Lindgrens barnsjukhus på Eugeniavägen 23. Det är en del av Karolinska Universitetssjukhuset, som är världsledande och också ligger i Solna. Där bedrivs högspecialiserad vård av högsta kvalitet och på barnsjukhuset finns landets främsta kompetenser för att vårda sjuka barn.

Adress: Eugeniavägen 23, 171 64 Solna

Telefonnummer: 08-517 700 00

To Care Solna

To Care Solna är en privat vårdcentral i Solna belägen på Englundavägen 9. Här kan du få hjälp med medicinsk rådgivning och med bedömning och behandling av olika besvär. Verksamheten är liten vilket ger en familjär husläkarkänsla och det finns utrymme för större flexibilitet jämfört med större vårdcentraler.

Adress: Englundavägen 9, 171 41 Solna

Telefonnummer: 08-400 221 90

Restauranger i Solna

När du tänker på Stockholm och restauranger är kanske inte restauranger i Solna det första som ploppar upp. Men faktum är att det finns många bra restauranger i Solna för alla olika tycken och smaker.

Greven & Betjänten

En populär restaurang i Solna är Greven & Betjänten. Restaurangen ligger i närheten av Friends Arena. Det är därför ofta ett hett alternativ i samband med besök på olika evenemang i arenan. På restaurangens meny finns ett brett utbud av både kött och fisk. Det är även en populär restaurang för större catering.

Adress: Gårdsvägen 14, 169 70 Solna

Telefonnummer: 08-735 65 25

Saaghi Grill

Saaghi Grill erbjuder en persisk smakupplevelse utöver det vanliga. Restaurangen, som ligger i Råsunda i Solna, har fått mycket positiva omdömen för sina varierande menyer och fräscha råvaror från det persiska köket. Här kan du avnjuta såväl lunch och middag som beställa större catering till olika event.

Adress: Råsundavägen 113, 169 50 Solna

Telefonnummer: 08-82 90 00

Restaurang Jakarta

Restaurang Jakarta är en indisk restaurang i Råsunda i Solna. Det indiska köket är populärt bland svenskar, och Restaurang Jakarta likaså. År efter år har restaurangen fått mycket höga omdömen på olika jämförelsesajter. Maten håller en hög kvalitet samtidigt som restaurangmiljön är mysig och passar såväl lunch som familjemiddagar och dejter.

Adress: Råsundavägen 110, 169 50 Solna

Telefonnummer: 073-545 85 67

Caliente Tapasbar Mall of Scandinavia

Caliente Tapasbar ligger inuti Mall of Scandinavia i Solna. Det är en populär och välbesökt tapasbar med en meny fylld av härliga smakupplevelser med vällagade tapas. När du är klar med shoppingrundan i Mall of Scandinavia så är detta ett självklart val för lunchen eller en tidig middag.

Adress: Stjärntorget 2, 169 79 Solna

Telefonnummer: 08-444 60 66

Träningsanläggningar och gym i Solna

Solna bjuder på ett brett utbud av träningsanläggningar och gym. Här finns något för alla och det stora utbudet gör att det ofta finns ett gym i närheten av där du bor.

Allstars Gym

Allstars Gym är beläget på Hagagatan 31 i Stockholm. Det är ett gym som riktar sig mot utövare inom MMA och kampsport. Många kända profiler har tränat här genom åren. Besök Allstars hemsida för mer information.

Adress: Hagagatan 31, 113 47 Stockholm

Telefonnummer: 08-31 50 23

Drivkraft Solna

Drivkraft Solna är ett gym på Storgatan i centrala Solna. Här kan du träna hela kroppen i gymmets breda utbud av tränings- och konditionsmaskiner. Det finns även ett stort utbud av gruppträning. Besök Drivkraft Solnas hemsida för mer information.

Adress: Storgatan 22, 171 63 Solna

Telefonnummer: 08-27 96 96

Member 24 Solna Centrum

Member 24 Solna Centrum är en träningsanläggning i centrala Solna. Här finns det träning för alla och ett brett utbud av fria vikter och maskiner så att du kan träna igenom hela kroppen. Besök gärna Member 24:s hemsida för mer information.

Adress: Postgången 42, 171 45 Solna

Telefonnummer: 010-810 41 70

Friskis&Svettis Solna

Friskis&Svettis Solna ligger vid Solna Centrum. Här kan du träna på dina villkor med flexibla öppettider och ett brett utbud av tränings- och konditionsmaskiner. Det finns även flera pass med gruppträning och något för alla. Besök Friskis & Svettis hemsida för mer information.

Adress: Solna torg 11B, 171 45 Solna

Telefonnummer: 08-429 70 80

Idrottsföreningar

Solna är känt för att ha ett rikt idrottsliv. Som hemort till fotbollsklubben AIK är självklart fotboll en stor del av idrottslivet. Men det finns även mycket annan idrott i Solna.

Norrbacka Handikapp Idrottsförening

Norrbacka Handikapp Idrottsförening är en idrottsförening i Solna. Den riktar sig till dig med handikapp som vill utöva sporter och träning på ett för dig anpassat sätt. Besök Norrbacka HIF:s hemsida deras för mer information om aktiviteter och hur du kommer i kontakt med idrottsföreningen.

Solna Landhockeyförening

Solna Landhockeyförening är en idrottsförening på Illerstigen i Solna. Här kan du träna landhockey tillsammans med likasinnade. Föreningen riktar sig till såväl nybörjare som mer erfarna landhockeyspelare. Besök föreningens hemsida för mer information om föreningen och hur du kommer i kontakt med dem.

Athletic Football Club IF

Athletic Football Club IF är en fotbollsklubb i Solna. Stockholm är kanske mest känt för storklubbar som Djurgårdens IF, AIK och Hammarby IF. Men i Stockholm finns även många mindre fotbollsklubbar, Athletic Football Club IF är en sådan. Besök deras hemsida för mer information.

Solna Seglarskola

Har du alltid drömt om att få prova på att segla? Då kan Solna Seglarskola vara något för dig. De erbjuder flera olika kurser i segling och riktar sig till såväl nybörjare som mer erfarna. Passa på att besöka Solna Seglarskolas hemsida för mer information.