Jobba och bo i Sundbyberg

Många vill bo i Sundbyberg. Det är en kommun som växer för var dag som går. Nedan följer tips till dig som funderar på att flytta för att jobba och bo i Sundbyberg.

Om Sundbyberg

Sundbyberg är en av Stockholms snabbast växande stadsdelar. Det är en egen kommun sedan 1927 och är en av huvudstadens äldsta förstäder. Det bor ungefär 55 000 personer i kommunen. I Sundbyberg finns mycket av det mesta samtidigt som du också har väldigt nära in till centrala Stockholm. Det tar bara några minuter in till Stockholms central med tåg eller pendeln.

Jobba i Sundbyberg

Många företag och myndigheter har sina kontor i Sundbyberg. Det är en växande del av Stockholm där det finns gott om jobbmöjligheter inom en rad olika yrkeskategorier.

Lediga jobb i Stockholm i Sundbyberg

Om du är på jakt efter lediga jobb i Stockholm i Sundbyberg så finns det gott om möjligheter. Arbetsmarknaden är god och många företag har sina kontor på Sundbyberg som är en kommun som ständigt växer. Sök efter lediga jobb i Stockholm (Sundbyberg) Jobbstockholm.nu för att hitta ditt nästa steg i yrkeslivet. Du kan söka bland mängder av lediga jobb i Stockholm. Oavsett om din titel är handläggare, barnmorska eller gymnasielärare, så hittar du lediga jobb att söka i Sundbyberg.

Kontorshotell i Sundbyberg

In The Works erbjuder kontorshotell i Sundbyberg, specifikt i området Ursvik, med moderna och flexibla lösningar för företag. Kontorshotellet erbjuder ett bekvämt och professionellt arbetsutrymme för företagare som vill vara en del av ett dynamiskt och innovativt nätverk. Lokalerna är utrustade med den senaste tekniken och möblerade för att maximera produktiviteten. In The Works kontorshotell i Sundbyberg är också lättillgängligt och har bra kommunikationer till centrala Stockholm. För företag som söker en prisvärd och kreativ arbetsmiljö i Sundbyberg, är In The Works kontorshotell det idealiska valet.

Kontorsstädning i Sundbyberg

Städsystem erbjuder kontorsstädning i Sundbyberg med hög kvalitet och noggrannhet. Företaget har lång erfarenhet av städtjänster i Stockholm och är väl bekant med de specifika behoven i området. Kontorsstädningen inkluderar allt från rengöring av golv, möbler och köksutrustning till tömning av sopkorgar och papperskorgar. Städsystem har en flexibel och anpassningsbar tjänst som kan skräddarsys efter kundens önskemål och behov. Med Städsystem kan företag i Sundbyberg lita på en pålitlig och effektiv kontorsstädning.

Bo i Sundbyberg

Att bo i Sundbyberg är väldigt smidigt. Det är lätt att förstå varför kommunen har blivit så attraktiv. Det finns ett brett utbud av det mesta och det tar bara några minuter in till Stockholms innerstad.

Bostäder

Sundbyberg är en egen kommun och har en väldigt bred bostadsmarknad. I Sundbyberg finns mycket av såväl villor som lägenheter och bostadsrätter. Om du funderar på att köpa en bostad i Sundbyberg kan du besöka Hemnet eller Booli för att se bostäder som ligger ut till försäljning eller kommande försäljning samt slutpriser på tidigare sålda hus och lägenheter.

Studentbostäder

Det finns en del studentbostäder i Sundbyberg även om utbudet inte är lika brett som i en del andra delar av Stockholm. Det är ofta lång kö för att få en studentbostad. En del studenter som bor i Sundbyberg är därför inneboende och hyr ett rum.

Hyresrätter

Det finns ganska mycket hyresrätter i Sundbyberg. Det byggs också en del nya hyresrätter men det är ofta långa köerna för att få ett hyreskontrakt. Om du vill flytta till Sundbyberg och bo i hyresrätt måste du därför ställa dig i kö i god tid. Annars kan du behöva vända dig till andrahandsmarknaden.

Bostadsrätter

Bostadsmarknaden för bostadsrätter i Sundbyberg är god. Det finns ett stort utbud av bostadsrätter, både nybyggda och äldre bostadsrätter, samtidigt som det också hela tiden byggs mycket nytt. Priserna varierar beroende på storlek, standard och läge. Generellt så är priserna på bostadsrätter i Sundbyberg ganska höga men lägre än i Stockholms innerstad.

Hus

I Sundbyberg finns en god bostadsmarknad för hus och villor. Det finns ett antal villaområden med både nya och gamla hus. Prisnivåerna ligger på en ganska genomsnittlig Stockholmsnivå. Det är dyrare än i vissa områden men samtidigt inte lika höga prisnivåer som ut mot skärgården eller i Stockholms innerstad.

Skolor och förskolor

I Sundbyberg finns ett gott utbud av både förskola, grundskola och gymnasium. Nedan följer ett par skolor som kan rekommenderas för dig som bor i Sundbyberg.

Viktor Rydbergs skola i Sundbyberg

Viktor Rydbergs skola i Sundbyberg är en gymnasieskola som drivs av Viktor Rydbergs stiftelse. Stiftelsen arbetar utan vinstintresse. Skolorna är kända för att ha kunniga och erfarna lärare som engagerar eleverna till ett livslångt lärande. Skolan lägger stor vikt vid entreprenörskap och det är något som finns med som en röd tråd i alla skolans program.

Adress: Landsvägen 66, 172 65 Sundbyberg

Ängskolan

Ängskolan är en grundskola i centrala Sundbyberg. Här går nästan 400 elever som undervisas av ett stort gäng engagerade och kunniga lärare. Skolan har närhet till både natur och storstad. Det finns goda kommunikationer in till Stockholms innerstad vilket gör det enkelt för barn och unga att hinna till fritidsaktiviteter och annat efter skolan.

Adress: Vackra vägen 6, 172 40 Sundbyberg

Ursviksskolan

Ursviksskolan är en grundskola i Lilla Ursvik, som är en del av Sundbyberg. Det är en populär skola med drygt 450 elever som går där. Skolan har goda studieresultat och engagerade lärare. Det finns en hög lärartäthet. En annan fördel med Ursviksskolan är närheten till skog och natur, vilket ger barnen en aktiv livsstil.

Adress: Ursviksvägen 99B, 174 46 Sundbyberg

Lilla Alby skolan

Lilla Alby skolan är en grundskola i området Lilla Alby. Det är ett trivsamt och barnvänligt område i Sundbyberg. Lilla Alby skolan har idag ungefär 500 elever. De har verksamhet från förskoleklass upp till årskurs 6. Här kan du alltså läsa större delen av grundskolan på en och samma skola, vilket brukar vara uppskattat.

Adress: Humblegatan 19–21, 172 39 Sundbyberg

Duvboskolan

Duvboskolan är en grundskola med verksamhet från förskola och upp till årskurs 6. Här kan du som elev alltså läsa större delen av grundskolan. Att slippa byta skola som barn är skönt och ger en stabil och trygg tillvaro. På skolan går drygt 350 elever och det jobbar ett 30-tal lärare.

Adress: Alms väg 9, 172 76 Sundbyberg

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium i Sundbyberg är en kommunal yrkesinriktad gymnasieskola. Här finns flera olika yrkesinriktade gymnasieprogram med stor chans till jobb efter examen. På skolan kan du bland annat läsa till att bli frisör, stylist eller barnskötare. På skolan finns även exempelvis fordons- och transportprogrammet som ger goda möjligheter till jobb.

Adress: Rissneleden 142, 174 57 Sundbyberg

Sjukvård & vårdcentraler

Det finns ett stort utbud av olika typer av vård i Sundbyberg. Det finns bland annat ett flertal vårdcentraler och mottagningar där du kan få hjälp med olika besvär.

Kry Vårdcentral Sundbyberg

Kry Vårdcentral Sundbyberg är en privat vårdcentral på Ekensbergsvägen 134. Hit kan du vända dig med alla olika besvär som du behöver få bedömda av en läkare. På vårdcentralen får du hjälp med behandling och medicinsk rådgivning kring dina besvär. Vid behov remitteras du vidare inom vården.

Adress: Ekensbergsvägen 134, 172 69 Sundbyberg

Telefonnummer: 08-555 509 50

Ursviks Vårdcentral

Ursviks Vårdcentral är en vårdcentral i Rissne Centrum i Sundbyberg. Vårdcentralen ligger i SEB:s gamla huvudkontor. Hit kan du vända dig med olika besvär som du behöver få bedömda av en läkare. Du får hjälp med behandling och medicinsk rådgivning av en läkare. Vid behov remitteras du vidare inom hälso- och sjukvården.

Adress: Rissneleden 110, 174 57 Sundbyberg

Telefonnummer: 08-562 766 67

Rissne Vårdcentral

Rissne Vårdcentral är en vårdcentral i området Rissne i Sundbyberg. Hit kan du vända dig med alla olika besvär som du behöver få bedömda av en läkare. På vårdcentralen får du hjälp med behandling och medicinsk rådgivning kring dina besvär. Vid behov remitteras du vidare inom hälso- och sjukvården.

Adress: Rissne torg 3, 174 57 Sundbyberg

Telefonnummer: 08-123 369 00

Sundbybergs Ungdomsmottagning

Sundbybergs Ungdomsmottagning vänder sig till ungdomar som vill få hjälp med frågor kring kroppen, sex och samlevnad. Ungdomsmottagningar fyller en viktig funktion för många unga som behöver någon vuxen att prata med om svåra frågor. Sundbybergs Ungdomsmottagning är belägen på Ekensbergsvägen 134 i centrala Sundbyberg.

Adress: Ekensbergsvägen 134, 172 69 Sundbyberg

Telefonnummer: 08-123 407 55

Bra restauranger i Sundbyberg

Det råder ingen brist på bra restauranger i Sundbyberg. Då många jobbar i Sundbyberg finns en rad olika lunchrestauranger men även restauranger där middagarna håller hög kvalitet.

Piatti i Sundbyberg

Piatti är en italiensk pärla belägen på Tulegatan i Sundbyberg. Här serveras typiska italienska rätter i en mysig miljö med härlig atmosfär. Det är en restaurangupplevelse med det där lilla extra. Menyn innehåller stor variation och den rymmer både förrätter, huvudrätter, efterrätter, drycker och olika typer av specialmenyer.

Adress: Tulegatan 10, 172 78 Sundbyberg

Telefonnummer: 08-36 79 36

Ristorante Rustico

Ristorante Rustico är en annan italiensk pärla på Järnvägsgatan 34 i Sundbyberg. Restaurangen själva beskriver sitt koncept som att de tillagar rustik italiensk mat gjord på mormors gamla recept. Här serveras såväl lunch som middag. Middagsmenyn kan särskilt rekommenderas och gärna kombinerat med ett gott glas rött vin.

Adress: Järnvägsgatan 34, 172 35 Sundbyberg

Telefonnummer: 08-512 562 90

Phils Burger Sundbyberg

Phils Burger vid Sundbybergs torg kan rekommenderas när du vill ha en riktig god hamburgare. Phils Burger är en av Stockholms bästa hamburgerrestauranger och har fått mycket goda omdömen. Du kommer inte att gå därifrån vare sig hungrig eller besviken. Phils Burger har även vegetariska alternativ på menyn.

Adress: Sundbybergs torg 1, 172 67 Sundbyberg

Telefonnummer: 08-408 840 90

Lagan Sundbyberg

Lagan Sundbyberg serveras indisk husmanskost. Många svenskar gillar det indiska köket, men indisk husmanskost vet kanske något färre vad det innebär. Då rekommenderas starkt ett besök på Lagan Sundbyberg där du får chansen att uppleva mer än bara svensk husmanskost. Restaurangen har både lunch- och middagsmenyer.

Adress: Sturegatan 34, 172 31 Sundbyberg

Telefonnummer: 08-29 95 45

Träningsanläggningar och gym i Sundbyberg

Det finns ett stort utbud av träning i Sundbyberg. Bra träningsanläggningar och gym finns i nästan varje gatuhörn. Nedan listas ett par ställen för träning i Sundbyberg.

SATS Sundbyberg Signalfabriken

SATS Sundbyberg Signalfabriken är ett gym i Sundbyberg. Gymmet har ett stort utbud med det mesta för en flexibel och allsidig träning där du aktiverar kroppens alla muskler. SATS erbjuder även flera olika träningspass i grupp, bland annat spinning.

Adress: Sundbybergs torg 1G, 172 67 Sundbyberg

Telefonnummer: 010-110 60 75

Lötsjöns utegym

Ibland vill du slippa trängas i en svettig gymlokal. Då är Lötsjöns utegym ett alternativ. Utegymmet erbjuder flera olika redskap för en allsidig träning av hela kroppen. Det är gratis att träna här och utegymmet ligger på en fin plats vid Vackra vägen.

Adress: Vackra vägen, 172 77 Sundbyberg

Telefonnummer: -

Street Mentality

Street Mentality är en gymnastikklubb med tillhörande träningsanläggning i Sundbyberg. Här kan du träna gymnastik tillsammans med likasinnade i en fräsch lokal med många olika redskap. Gymnastik är en sport där du aktiverar hela kroppen.

Adress: Milstensvägen 52, 174 62 Sundbyberg

Telefonnummer: 070-482 75 39

Friskis&Svettis Sundbyberg

Friskis&Svettis Sundbyberg ligger i Chokladfabrikens lokaler. Här erbjuds flera olika träningspass i grupp såsom spinning, yoga och cirkelgym. Det finns även ett stort gym för en allsidig träning av hela kroppen.

Adress: Löfströms allé 5, 172 66 Sundbyberg

Telefonnummer: 08-429 70 05

Idrottsföreningar

Det finns ett stort utbud av idrottsföreningar och ett aktivt idrottsliv i hela Stockholm. Sundbyberg är inget undantag och nedan listas ett par idrottsföreningar inom olika sporter.

Sundbybergs tyngdlyftningsklubb

Sundbybergs tyngdlyftningsklubb håller till i en träningsanläggning på Fredsgränd 4. Föreningen grundades 1931 och har nästan hundra år på nacken. Om du brinner för styrketräning och tyngdlyft så kan du hitta likasinnade här.

Sundbybergs IK

Sundbybergs IK är den främsta fotbollsklubben i Sundbyberg. Fotboll är en populär sport bland många, särskilt bland barn och unga. Föreningen har många medlemmar och flera olika lag för alla olika åldrar.

Sundbybergs Curlingklubb

Sundbybergs Curlingklubb håller till i centrala Sundbyberg. Curling är en sport som fler och fler fått upp ögonen för. Om du är nyfiken kan du prova på curling här. De har kurser för både nybörjare och erfarna.

Sundbybergs Tennisklubb

Sundbybergs Tennisklubb håller till i Sundbybergs Rackethall. Det är en förening för alla som är nyfikna på tennis och vill börja träna tennis. Du behöver inte ha några förkunskaper utan kan börja som nybörjare.