Jobba och bo i Bromma

En populär del av Stockholm är Bromma. Inte minst bland barnfamiljer är det många som vill bo där. Nedan får du information om hur det är att jobba och bo i Bromma.

Om Bromma

Bromma är en stadsdel i Västerort i Stockholm. Det är en mycket varierande stadsdel som blandar både storstadsliv och mer natursköna miljöer. Kombinationen av närhet till Mälaren och snabba kommunikationer in till Stockholms innerstad, gör Bromma till en helt unik stadsdel. Det är lätt att förstå varför Bromma blivit så populärt särskilt bland barnfamiljer.

Bromma flygplats

Om du bor i Bromma så har du även nära till en av landets största flygplatser, Bromma flygplats. Här kan du resa ut i världen och det finns bland annat flera avgångar till Bryssel och Kroatien. Från Bromma går det också mycket inrikesflyg och du tar dig snabbt upp till Norrland eller ner till Skåne. Du tar dig enklast till Bromma flygplats med buss, pendeltåg eller taxi.

Jobba i Bromma

Vill du jobba i Bromma? Då finns en rad olika möjligheter. Det är en växande stadsdel med ett rikt näringsliv. Nedan följer tips till dig som jobbar eller vill börja jobba i Solna.

Lediga jobb i Bromma

Det finns många vägar för att hitta lediga jobb i Bromma. Det är en växande stadsdel vilket gör att nya företag tenderar att etablera sig där. Samtidigt som det också finns ett stort utbud av jobb inom kommun, skola och välfärd. Ett tips är att leta efter lediga jobb i Bromma via JobbStockholm.nu som är en portal där du kan söka utifrån olika parametrar. Oavsett vilken titel du har och om du vill arbeta heltid eller deltid så finns lediga jobb i Bromma.

Kontorshotell i Bromma

Många företag väljer att etablera sig i Bromma. Det finns många kontorsbyggnader inne i de centrala delarna av Bromma. Som ett nystartat företag kan det dock vara svårt att få ett hyreskontrakt i början. Då kan ett alternativ vara kontorshotell i Bromma. Besök Quick Office för att hitta kontorshotell i Bromma. Du kan jämföra olika alternativ och på så sätt hitta det bästa kontorshotellet för din verksamhet.

Kontorsstädning i Bromma

Kontorsstädning är en viktig faktor för att skapa en ren och hygienisk arbetsmiljö i den här delen av Stockholm. Företaget Städsystem erbjuder pålitlig och effektiv kontorsstädning i Bromma för att säkerställa att ditt kontor alltid ser fräscht ut. Tjänsten inkluderar allt från daglig städning till mer specifika uppgifter som fönsterputsning och taktisk städning. Kontorsstädning i Bromma är en investering för att säkerställa en produktiv och hygienisk arbetsplats. Städsystem har lång erfarenhet av kontorsstädning i Bromma och strävar alltid efter att leverera en tjänst av hög kvalitet. Gör ditt kontor till en ren och fräsch arbetsplats!

Bo i Bromma

Det är inte svårt att förstå varför många vill bo i Bromma. Läget ger både en närhet till Stockholms innerstad men också tillgång till ett rikt naturliv.

Bostäder

Bostadsmarknaden i Bromma är god. Det finns ett ganska brett utbud av olika typer av bostäder såsom hyresrätter, bostadsrätter och småhus. Prisnivåerna varierar beroende på läge, storlek och standard. Du kan se slutpriser på Booli.se. Men generellt ligger priserna något över snittet för liknande Stockholmsförorter. Om du söker ett boende i Bromma så rekommenderas Hemnet för att hitta lediga objekt.

Studentbostäder

Bromma är en trevlig stadsdel att bo i som student. Det finns ett rikt idrottsliv i Bromma och många trevliga grönområden. Det blir en skön kontrast till Stockholms innerstad. Det finns ett antal studentbostäder i Bromma, men det är som överallt i Stockholm långa köer.

Hyresrätter

Hyresrätter finns det ganska gott om i Bromma. Det finns en god blandning med både nyproducerade och lite äldre hyresrätter. I likhet med hela Stockholm så kan dock bostadsköerna vara ganska långa vilket gör att du behöver ha framförhållning. Håll dock utkik efter privata uthyrare och på andrahandsmarknaden.

Bostadsrätter

Det byggs mycket i Bromma och en hel del av det som byggs är bostadsrätter. Det beror på att Bromma är en populär stadsdel att flytta till. Priserna på bostadsrätter i Bromma ligger lägre än Stockholms innerstad men något högre än många andra förorter.

Hus

Att bo i hus i Bromma är populärt. Det finns många villaområden med både nyproducerade och lite äldre hus. Eftersom det är en hög efterfrågan på hus i Bromma så ligger prisnivån ganska högt. Men i takt med att bostadspriserna börjar falla så kan du få ett hus till en mer överkomlig summa.

Skolor och förskolor

En viktig fråga för dig som flyttar med barn är skolor och förskolor. En fördel med Bromma är att det finns ett stort utbud av skolor och förskolor som håller en hög kvalitet.

Bromma Enskilda Skola

Bromma Enskilda Skola är en skola med förskola och grundskola för årskurserna 1 till 6. Vid skolan finns även ett fritidshem för barnen som går i förskola och lågstadiet, och fritidsklubb för elever i mellanstadiet. Skolan är belägen på Mossvägen 7, alldeles bredvid Bromma gymnasium och i närheten finns även Stora Mossens idrottsplats.

Adress: Mossvägen 7, 167 56 Bromma

Bromma Gymnasium

Bromma Gymnasium är en av Stockholms äldsta gymnasieskolor. Det är ett gammalt läroverk som gjort en resa och utvecklats till en modern gymnasieskolan. Skolans fokus på entreprenörskap och Ung Företagsamhet samt idrottsprofil inom fotboll och basket, har lockat många elever. Gymnasiet är dessutom en så kallad världsarvsskola.

Adress: Nyängsvägen 152, 167 56 Bromma

Ålstensskolan

Ålstensskolan profilerar sig som den lilla skolan med det stora hjärtat. Skolan är belägen i södra Bromma och syns tydligt i stadsbilden med sin gula fasad. På skolan går elever från förskolan till och med årskurs 5. Något unikt med Ålstensskolan är att det jobbas väldigt aktivt med att få föräldrarna involverade i skolgången.

Adress: Nyängsvägen 72–80, 167 64 Bromma

Mariehällsskolan

Mariehällsskolan är en modern och relativt nyöppnad skola i Bromma. Det är en förskola och grundskola för årskurserna 1 till 6. Skolan är känd för engagerade och kunniga lärare. Eleverna sätts i centrum och förbereds inför ett livslångt lärande. Det är en skola som snabbt blivit populär och idag går omkring 900 elever på skolan.

Adress: Tappvägen 23, 168 65 Bromma

Lunaskolan Bromma

Lunaskolan i Bromma är en resursgrundskola och grundsärskola för elever med autism. Här går elever från årskurs 1 till 9. Skolan arbetar individuellt med varje elev för att uppmärksamma deras särskilda behov och anpassa undervisningen så att den blir meningsfull och fungerar för den enskilda eleven.

Adress: Johannesfredsvägen 43-45, 168 68 Bromma

Blackebergs gymnasium

Blackebergs gymnasium ligger i Bromma. Det är en av Stockholms mest populära gymnasieskolor och utbildningen håller en hög kvalitet. På skolan går omkring 1 200 elever. Skolan erbjuder ett par olika program: ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet. Alla dessa ger en god grund inför fortsatta studier vid universitet och högskola.

Adress: Wergelandsgatan 22, 168 48 Bromma

Sjukvård & vårdcentraler

Bromma har ett bra utbud av välfärd generellt, och i synnerhet av sjukvård och vårdcentraler. Det finns många olika vårdcentraler dit du kan vända dig för att få hjälp med dina besvär.

Brommaplans vårdcentral

Brommaplans vårdcentral erbjuder medicinsk rådgivning och olika former av vård. Hit kan du vända dig om du har besvär som du behöver få bedöma och behandlade. Vårdcentralen ligger centralt i Bromma på Klädesvägen 12. Vårdcentralen har telefontid varje morgon då du kan ringa för att boka en tid.

Adress: Klädesvägen 12, 168 76 Bromma

Telefonnummer: 08-123 407 00

Beckomberga vårdcentral

Beckomberga vårdcentral ligger i Bromma på Follingbogatan 32A. Här erbjuds medicinsk rådgivning och du får självklart hjälp med bedömning och behandling av olika besvär. På vårdcentralen finns även ett par olika specialistkompetenser samt kurator och barnmorska. Om du har allvarligare besvär så kommer vårdcentralen att skicka dig vidare i vårdkedjan.

Adress: Follingbogatan 32A, 168 62 Bromma

Telefonnummer: 08-120 798 00

Abrahamsbergs vårdcentral

Abrahamsbergs vårdcentral är ytterligare en vårdcentral i Bromma. Den är landstingsdriven och ligger på Drottningholmsvägen 322. Du kan vända dig till vårdcentral om du har besvär som du behöver få bedöma och behandlade. Till vårdcentralen är du alltid välkommen att vända dig med såväl stora som små besvär.

Adress: Drottningholmsvägen 322, 167 31 Bromma

Telefonnummer: 08-123 364 75

Capio Vårdcentral Bromma Blackeberg

Capio Vårdcentral Bromma Blackeberg är en mycket uppskattad vårdcentral i Bromma. Vårdcentralen satsar mycket på tillgänglighet och erbjuder en digital kontakt inom 15 minuter till dig som söker för besvär. Till vårdcentralen är du alltid välkommen om du behöver få hjälp med bedömning och behandling av ett besvär.

Adress: Vinjegatan 8, 168 47 Bromma

Telefonnummer: 08-505 789 00

Restauranger i Bromma

Det finns ett brett utbud av bra restauranger i Bromma. Både trevliga lunchställen och mysiga restauranger för en romantisk middag. Nedan listas ett par restauranger i Bromma som är värda att besöka.

Astrids Ängby

Astrids Ängby ligger på Färjestadsvägen 8 i Bromma. Det är en av Brommas absolut trevligaste kvarterskrogar. Här finns något för alla smaker och maten håller högsta kvalitet. Restaurangen erbjuder även god catering till dig som behöver mat till ett event. Du kommer inte att lämna Astrids Ängby vare sig besviken eller hungrig.

Adress: Färjestadsvägen 8, 168 51 Bromma

Telefonnummer: 08-684 284 49

Sjöpaviljongen i Bromma

Sjöpaviljongen i Bromma är en mysig restaurang alldeles intill Mälaren. Här erbjuds säsongsbetonad svensk mat. Utöver fantastiska matupplevelser så är restaurangen i sig även en upplevelse med sin vackra utsikt mot vattnet. Att sitta där en sen sommarkväll och njuta av solnedgången är värt varje krona.

Adress: Tranebergs strand 4, 167 40 Bromma

Telefonnummer: 08-704 04 24

Bistro Bromma

Bistro Bromma är en mysig mötesplats i Bromma. Här stannar många till för en mysig lunch eller en snabb fika. Bistron ligger på Spångavägen 138 i en pittoresk gul byggnad. Här är det perfekt att avnjuta en god lunch innan du strosar omkring i Bromma en varm sommardag.

Adress: Spångavägen 138, 168 59 Bromma

Telefonnummer: 08-87 86 80

PanPan Sushi

PanPan Sushi är ett av Brommas absolut bästa sushiställen. PanPan ligger på Nockeby torg i de centrala delarna av Bromma. Restaurangen är populär såväl för lunch som middag och de erbjuder även hemkörning. Om du gillar sushi och det japanska köket, så är PanPan ett säkert kort.

Adress: Nockeby torg 6, 167 74 Bromma

Telefonnummer: 08-25 66 00

Bromma Blocks

Bromma Blocks är ett stort köpcentrum i Bromma. Här finns goda möjligheter till shopping, ett stort utbud av restauranger och även en större mataffär. Du tar dig enkelt till Bromma Blocks med bil, buss eller tunnelbana och det finns anslutningar direkt vid köpcentret. Besök Bromma Blocks hemsida för mer information.

Adress: Ulvsundavägen 185, 193, 168 67 Bromma

Telefonnummer: 0722-09 44 26

Träningsanläggningar och gym i Bromma

Bromma erbjuder ett stort utbud av träningsanläggningar och gym. Här finns gym som passar både nybörjaren och den erfarne. Nedan listas ett par av Brommas bästa träningsställen.

Åkeshovs simhall i Bromma

Åkeshovs simhall är Brommas största badhus och här finns även en sportanläggning. Simhallen är belägen på Bergslagsvägen 60 i Åkeshov som är ett område i Bromma. Stora delar av simhallen renoverades 2018. Besök hemsidan för mer information.

Bergslagsvägen 60, 168 75 Bromma

Telefonnummer: 08-508 425 00

Effekt Träning i Bromma

Effekt Träning i Bromma är ett gym som passar såväl nybörjare som inbitna träningsmänniskor. Här finns ett stort utbud av konditions- och träningsmaskiner. Lokalen är rymlig så att du slipper trängas och kan fokusera på träningen. Besök deras hemsida för mer information.

Adress: Abrahamsbergsvägen 79, 168 30 Bromma

Telefonnummer: 08-26 00 55

Mornington Health Club

Mornington Health Club i Bromma är en träningsanläggning på hela 500 kvadrat. Anläggningen är fylld av maskiner för konditions- och styrketräning. Det finns ett stort utbud av fria vikter. Klubben erbjuder även olika träningspass i grupp. Besök Mornington Health Club för mer information.

Adress: Norrbyvägen 30, 168 69 Bromma

Telefonnummer: 08-507 332 00

SATS Brommaplan

SATS Brommaplan är ett stort och varierande gym där träningen blir rolig. Det finns ett stort utbud av träningsmaskiner, konditionsträning och fria vikter. Hos SATS erbjuds även ett fullspäckat schema med gruppträning såsom spinning och cirkelgym. Besök SATS Brommaplan för mer information.

Adress: Brommaplan 403, 168 76 Bromma

Telefonnummer: 010-110 65 15

Idrottsföreningar

Många som bor i Bromma har en aktiv livsstil. Det gör att det också finns ett stort utbud av idrottsföreningar inom olika sporter. Nedan rekommenderas ett par av Brommas främsta idrottsföreningar.

Göta Traneberg IK

Göta Traneberg IK är ett självklart val för dig som vill börja spela ishockey och bor i Bromma eller närliggande område. Det är en anrik förening som grundades 1900 och har hela nio SM-guld i ishockey. Besök deras hemsida för mer information.

Bromma-Solna Skytteförening

Vill du börja med skytte? Då finns Bromma-Solna Skytteförening där du kan träna och tävla i skytte. För att börja tävla behöver du genomgå vissa utbildningar och skaffa en tävlingslicens. Detta kan föreningen hjälpa dig med. Besök Bromma-Solna Skytteförenings hemsida för mer information.

Salk Tennisklubb Stockholm

Salk Tennisklubb Stockholm är en av hela Sveriges äldsta tennisklubbar. Hit kan alla åldersgrupper vända sig för att spela tennis på olika nivåer. Föreningen har tillgång till hela 14 inomhusbanor och 5 utomhusbanor. Besök Salk Tennisklubbs hemsida för mer information.

Nexus STHLM

Nexus STHLM är en kampsportsklubb i Bromma. Här kan du träna kampsport på dina villkor. Det finns klasser för flera olika åldrar och nivåer, såväl nybörjare som mer erfarna är välkomna in i klubben. Besök Nexus STHLM:s hemsida för mer information.