Beauty

Få längre & friskare hår

Hej bästa ni!

Idag har jag tänkt prata om något som jag faktiskt tycker är riktigt kul nämligen hårvård! Jag har alltid haft ett svårskött hår då det både är lockigt och väldigt tjockt, jag minns som liten att jag alltid fick klippa det då det lätt blev så tovigt & jag drömde om ett hår som var tunnare och rakt. Som tonåring & vuxen började jag dock spara till lite längre.

För cirka 2 år sedan klippte jag av mitt då ganska långa hår och blev korthårig! Minns att det var väldigt skönt då håret blev mer lättskött & det gjorde gott för mitt hår. Trivdes tyvärr inte i kort hår men fick en nystart då mitt hår tidigare var slitet & tråkigt.

Har blivit mycket bättre på att rå om mitt hår nu, vi lärde ju oss en hel del under stylist utbildningen men jag tog inte till mig det till mig själv speciellt mycket. Jag plattade mitt hår varje dag & ofta utan värmeskydd vilket sliter så på håret. 

Nu för tiden har jag börjat embraca mina lockar som jag tidigare ogillat och plattar i princip aldrig ens håret längre, något jag tidigare gjorde varje dag. Har även investerat i bra balsam & schampoo och planerar att köpa ytterligare produkter för att få in en bra hårvårdsrutin.

Jag färgar fortfarande mitt hår, tyvärr oftare än vad jag vill men mitt hår växer som ogräs och jag får ljus utväxt på mitt svarta hår så måste färga den, är dock väldigt sällan jag färgar annat än just utväxten.

Idag tänkte jag iallafall dela med mig av 4 tips på hur man kan få ett mer välmående hår & även längre då ett friskt hår växer fortare. Om ni tycker det är intressant så kommentera gärna det så ska jag se till att göra fler inlägg om hårvård. 

Rätt Schampoo & Balsam

De allra flesta schampoo & balsam som finns i matbutiken är tyvärr inte bra för ditt hår, de gör faktiskt ditt hår både torrare och skörare då de innehåller helt fel ämnen. Det är helt klart värt att insistera i ett bra schampoo! Jag kan varmt rekommendera att kolla på Maria Nilas produkter, de har hjälpt mitt hår så mycket.

Tvätta rätt

Om du tvättar ditt hår för ofta kommer din hårbotten hamna i obalans och börja producera mer fett vilket leder till att ditt hår känns flottigt snabbt. Försök istället att tvätta ditt hår 1-2 gånger i veckan. Efter du tvättat håret se till att inte heller gnugga det med handduken då det sliter onödigt på håret, krama istället ur håret med hjälp av handduken. Låt gärna håret självtorka också istället för att använda dig av en fön & en sista sak gällande tvätt, borsta aldrig ditt hår när det är blött! 

Värmeverktyg

Jag plattade alltid mitt hår tidigare men har idag nästan helt slutat med det då det sliter så på håret. Men vill du använda värmeverktyg se till att du använder värmeskydd innan och har ett värmeverktyg som är bra för ditt hår.

Hårinpackning

Investera i en bra hårinpackning och försök använda den åtminstone en gång i veckan. Ett vanligt misstag är att använda hårinpackning efter balsam vilket gör att inpackningen inte hjälper ditt hår utan gör det väldigt sårbart då hårstråna lämnas öppna. Använd alltså alltid inpackning innan balsamet för att de ska hjälpa ditt hår.

2 år sedan när jag klippte mig kort, även om jag inte trivdes i det gjorde det gott för mitt hår & jag fick en nystart.
Mitt hår idag. Har dock inte plattat det så är ju något kortare med lockar & lite tråkigt efter regnet men det mår mycket bättre efter jag börjat ta hand om det.

7 kommentarer

  • Yela

   Jag körde Elvital från Ica ett bra tag men fick gick till Maria nila igen då jag har ett problemhår. Tycker dock Maria nilas produkter är väldigt dryga ☺️ Men vet att de finns en del bra billiga produkter också, har hört mycket bra om exempelvis Aussie

 • Hannas krypin

  Jag har hört så mycket gott om Maria Nilas produkter så snart måste jag testa. Jag tvättar mitt hår max en gång i veckan. Ibland inte ens det. Jag har också hört att man ska använda inpackningen före balsam. Min dotter har också så där långt hår som du. Det är så fint.

 • Amanda

  Vilket bra inlägg jag har med nyligen börjat med att använda Maria nilla produkter då min hårbotten har blivit kause kul att läsa hur man kan förbeyra håret med dess hjälpmedel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: