Höj - och sänkbart skrivbord

Höj- och sänkbara skrivbord är något som egentligen bör finnas på varje kontor, som starkt bidrar till bra ergonomi och välmående för personalen – något som i sin tur positivt påverkar verksamheten både produktions- och stämningsmässigt. Hos DPJ.se finns det höj- och sänkbara skrivbord i många olika modeller, så du hittar lätt det du söker oavsett om det gäller ett rakt eller svängt bord, om du behöver mycket eller liten yta, och om du önskar ett skrivbord som höjs och sänks manuellt eller elektriskt.

3 fördelar med ett höj- och sänkbart skrivbord

1

Förbättrad blodcirkulation

Något som de flesta nog har varit med om är att blodcirkulationen i benen förvärras när de har suttit ned för länge. Med ett höj- och sänkbart skrivbord kan du stå upp och arbeta och få sträcka på benen, och därmed undvika att benen somnar eller att du får några andra problem med dem. När du sedan vill sitta ner i din kontorsstol behöver du bara sänka bordet igen.

2

Undvik problem med rygg och nacke

Ett problem som många har när de sitter framför sin dator är att de lutar sig framåt och ”hänger” över skrivbordet. Detta är något som ofta sker helt omedvetet, även för de som är medvetna om att det är bäst att sitta med rak rygg, och kan leda till smärta och stelhet i ryggen och i nacken. Med ett höj- och sänkbart skrivbord kan du undvika detta.

3

Få precis rätt höjd på skrivbordet

Har du någon gång suttit vid ett bord som är för högt eller för lågt för dig? Det går nätt och jämt, men det är långt från bekvämt, och särskilt inte något som är lämpligt att göra hela dagarna. Med ett höj- och sänkbart skrivbord kan du inte bara anpassa skrivbordet så att du kan stå bekvämt vid det, utan också få perfekt höjd när du sitter ner.

Vanliga frågor

Höj och sänkbart skrivbord – elektriskt eller manuellt?

Höj- och sänkbara skrivbord finns med både elektrisk och manuell funktion. Den manuella med vev har fördelen att den är billigare och att du inte behöver ett eluttag, medan elektriska då den är enklare och smidigare att lyfta resulterar i att personalen använder den mer och inte drar sig för att höja eller sänka bordet.


Vilken höjd ska man ha på skrivbord?

Bordet ska vara i höjd med dina armbågar, så att du bara behöver böja armarna 90 grader när du jobbar, och så att kanten på bordet därmed inte pressar in mot dina armar eller handleder: armarna ska vila mot skrivbordets yta, inte mot dess kant.


Hur ofta ska man stå vid skrivbordet?

Det är lämpligt att under en arbetsdag på åtta timmar stå upp cirka fyra timmar. Detta innebär inte att stå upp fyra timmar i följd, utan byt gärna mellan sittande och stående arbete flera gånger under dagens gång när du blir trött i fötterna eller behöver sträcka på benen.