Jobba och bo på Norrmalm

Norrmalm är ett av Stockholms mest populära stadsdelar. Det är många som vill bo på Norrmalm. Nedan följer information om hur det är att jobba och bo på Norrmalm.

Om Norrmalm

Norrmalm är den stadsdel som utgör kärnan av Stockholms innerstad. Det är en av de minsta stadsdelarna i Stockholm sett till antal invånare om ungefär 8 600. Men det är samtidigt en av de stadsdelar där det händer mest. Det finns ett stort utbud av restauranger, shopping och träningsanläggningar. Många företag har även kontor på Norrmalm.

Jobba på Norrmalm

Om du vill jobba på Norrmalm så finns en rad olika möjligheter. Många företag har sina kontor på Norrmalm. Nedan följer tips till dig som jobbar eller vill börja jobba på Norrmalm.

Lediga jobb i Stockholm på Norrmalm

Om du är på jakt efter lediga jobb i Stockholm på Norrmalm så finns det flera möjligheter. Arbetsmarknaden är god och många företag har sina kontor på Norrmalm då det ligger centralt vilket ger en närhet till många kunder. Sök gärna efter lediga jobb i Stockholm på Jobbstockholm.nu för att hitta ditt nästa steg i yrkeslivet. Du kan söka bland mängder av lediga jobb i Stockholm. Oavsett om din titel är ekonom, HR-administratör eller lärare så hittar du lediga jobb.

Kontorshotell på Norrmalm

Quick Office erbjuder moderna kontorshotell på Norrmalm i centrala Stockholm som passar för företag i alla storlekar. Med flexibla kontorslösningar, från enstaka arbetsplatser till privata kontor och stora konferensrum, är Quick Office det självklara valet för företag som behöver en professionell arbetsmiljö med hög säkerhet och tillgång till andra företagstjänster, som bemannad reception och mötesrum. Genom att erbjuda en bekväm och lättillgänglig arbetsplats mitt i stadskärnan, gör Quick Office det enkelt för företag att etablera sig och växa på Norrmalm.

Kontorsstädning på Norrmalm

Städsystem erbjuder professionell kontorsstädning på Norrmalm i centrala Stockholm. Med många kontor, butiker och restauranger i området, är det viktigt att företagen har en ren och hygienisk arbetsplats för att skapa en hälsosam och produktiv arbetsmiljö. Städsystem har en erfaren personal som använder modern utrustning och miljövänliga städprodukter för att säkerställa högsta kvalitet på städningen. Med regelbunden kontorsstädning från Städsystem kan företagen på Norrmalm hålla en hög standard på sin arbetsplats och samtidigt skapa en ren och attraktiv miljö för både personal och besökare.

Bo på Norrmalm

Norrmalm är kärnan i innerstaden, så att bo på Norrmalm kan inte bli mer Stockholm. Det är en populär stadsdel med ett stort utbud av det mesta.

Bostäder

Bostadsmarknaden på Norrmalm är väldigt exklusiv. Den består främst av dyra bostadsrättslägenheter. Det finns även ett mindre antal hyresrätter och några gatuhus. Om du funderar på att köpa en bostad på Norrmalm kan du kolla in Hemnet eller Booli för att se vad som finns på marknaden samt slutpriser på redan sålda bostäder.

Studentbostäder

Det är få studenter som bor på Norrmalm. Det beror på att lägenheterna på Norrmalm är dyra och beståndet domineras nästan helt av bostadsrätter. Det finns dock en del studenter som bor inneboende på Norrmalm och hyr ett rum. Men även för inneboende är hyrorna betydligt högre på Norrmalm jämfört med många andra stadsdelar.

Hyresrätter

Utbudet av hyresrätter på Norrmalm är inte så stort. Beståndet domineras främst av bostadsrättslägenheter och de som bor på Norrmalm är generellt sett höginkomsttagare. Det finns dock ett antal mer exklusiva hyresrätter i stadsdelen. Dessa är svåra att få och kräver oftast kontakter för att få hyra.

Bostadsrätter

Bostadsrätt är den vanligaste boendeformen på Norrmalm. Det handlar om lägenheter som ofta är dyra och exklusiva. Det krävs en hög inkomst för att kunna köpa en bostadsrätt i Norrmalm. Men eftersom stadsdelen är så pass attraktiv är den en god investering över tid, även på en bostadsmarknad där priserna faller.

Hus

Det finns inte några villaområden på Norrmalm utan stadsdelen präglas av stadsmiljö. Det finns ett par gatuhus med mysiga bakgårdar och dessa är mycket eftertraktade. Priserna på gatuhus på Norrmalm är höga och de är väldigt exklusiva. Den stora majoriteten av de som bor på Norrmalm bor därför i lägenhet.

Skolor och förskolor

På Norrmalm finns ett rikt utbud av skolor och förskolor. Det finns något för alla. Nedan listas ett par av de främsta skolorna på Norrmalm.

Gustav Vasa skolan F-5

Gustav Vasa skolan är en grundskola med förskola till årskurs 5. Här finns även fritidshem. Skolan har en lång historia och byggdes redan 1886 vilket gör den till en av de äldsta grundskolorna i Stockholms innerstad. Idag läser cirka 450 elever vid skolan. Skolan drivs kommunalt.

Adress: Karlbergsvägen 34, 113 27 Stockholm

Rödabergsskolan F-9

Rödabergsskolan är en grundskola med klasser från förskolan upp till årskurs 9. Skolan drivs kommunalt. Den har ungefär 740 elever vilket gör den till en av de största grundskolorna i Stockholms innerstad. Skolan ligger alldeles intill Sankt Eriksparken på Upplandsgatan 100. Skolan är internationell och bedriver undervisning på både svenska och engelska.

Adress: Upplandsgatan 100, 113 44 Stockholm

Lilla Adolf Fredriks skola, F-6

Lilla Adolf Fredriks skola är en grundskola med förskola och upp till årskurs 6. Skolan är anrik med en lång historia. Den grundades redan 1847, då som en flickskola. Här jobbar många kompetenta och engagerade lärare. Skolan drivs kommunalt och nästan 400 elever läser vid Lilla Adolf Fredriks skola.

Adress: Dalagatan 18A, 113 24 Stockholm

Johannes skola, F-6

Johannes skola är en grundskola på Norrmalm med klasser från förskolan upp till årskurs 6. Den är belägen på Roslagsgatan 61 i Stockholms innerstad. Läget ger en närhet till både fritidsaktiviteter och kommunikationer vilket är uppskattat bland både lärare, elever och föräldrar. Skolan drivs kommunalt och har ca 540 elever.

Adress: Roslagsgatan 61, 113 54 Stockholm

Roslagstullskolan, F-6

Roslagstullskolan är en grundskola med klasser från förskola och upp till årskurs 6. Den ligger på Sveavägen 160 på Norrmalm i Stockholms innerstad. Här finns många engagerade och kompetenta lärare som hjälper barnen få upp ögonen för det livslånga lärandet. Skolan drivs kommunalt.

Adress: Sveavägen 160, 113 46 Stockholm

Vanadisskolan, 4-9

Vanadisskolan är en grundskola och resursskola med elever från årskurs 4 och upp till årskurs 9. Här kan du alltså gå hela mellanstadiet och högstadiet vilket ger en stabilitet. Skolan drivs privat och har en särskild inriktning mot IT.

Adress: Idungatan 4, Karlbergsvägen 7, 113 45 Stockholm

Sjukvård & vårdcentraler

Norrmalm har en god tillgång till olika typer av vård. Det finns flera vårdcentraler och mottagningar där du kan få hjälp med den vård du behöver. Nedan listas några.

Hedda & Hector Vårdcentral

Hedda & Hector Vårdcentral är belägen på Sveavägen 17 på Norrmalm. Vårdcentralen beskriver sig som Sveriges varmaste vårdcentral och här får du ett gott bemötande av sjuksköterskor, kuratorer och läkare. Hit kan du vända dig för att få hjälp med bedömning och behandling av olika besvär.

Adress: Sveavägen 17, 111 57 Stockholm

Telefonnummer: 08-502 375 00

Hötorgets Vårdcentral

Hötorgets Vårdcentral ligger som namnet antyder vid Hötorget på Norrmalm. Här jobbar många kompetenta läkare och sjuksköterskor. Hit kan du vända dig för att få professionell hjälp med bedömning och behandling av olika besvär. Du kan även få träffa specialistläkare och vårdcentralen har specialistkompetens inom flera områden.

Adress: Kungsgatan 48, 111 35 Stockholm

Telefonnummer: 08-24 55 91

Rehab City Norrmalm

Rehab City Norrmalm ligger på Dalagatan 9 i centrala Stockholm. Här kan du få hjälp med att förbättra din aktivitets- och funktionsförmåga. Här jobbar flera arbetsterapeuter, dietister och sjukgymnaster som kan ge dig professionell hjälp och stöd. De har inget remisskrav utan du kan boka en tid direkt.

Adress: Dalagatan 9, 113 24 Stockholm

Telefonnummer: 08-123 420 20

Restauranger på Norrmalm i Stockholm

Norrmalm ligger i hjärtat av Stockholm. Det är en hög puls i området och det finns ett rikt utbud av restauranger och barer. Nedan listas några bra restauranger på Norrmalm i Stockholm.

Musslan på Norrmalm

Musslan är beläget på Dalagatan 46 på Norrmalm i Stockholms innerstad. Här finns både restaurang och bar i en trevlig miljö. Det serveras flera olika rätter med skaldjur och de har ett brett utbud av både röda och vita viner. Restaurangen erbjuder även catering till olika event.

Adress: Dalagatan 46, 113 24 Stockholm

Telefonnummer: 08-32 34 40

Restaurang Esperanza

Restaurang Esperanza är en italiensk restaurang på Odengatan 68 på Norrmalm. Här serveras allt från det italienska köket med specialiteter som hemmagjord gnocchi och olika pastarätter. De har även ett stort utbud av viner. Miljön i restaurangen är mysig med levande ljus, modern konst och dov musik.

Adress: Odengatan 68, 113 22 Stockholm

Telefonnummer: 08-612 70 24

Veganska Ölbaren

Veganska Ölbaren är en restaurang och bar på Regeringsgatan 111 på Norrmalm. Här finns ett stort utbud av vegansk öl och även flera olika veganska maträtter. Allt är tillagat på färska råvaror. Om du gillar vegansk mat är alltså detta helt rätt ställe för nästa lunch eller middag.

Adress: Regeringsgatan 111, 111 39 Stockholm

Telefonnummer: 070-460 50 97

Paul’s på Norrmalm

Paul’s på Norrmalm är en trevlig restaurang på Kungsgatan 45 i centrala Stockholm. Här serveras god mat i en fräsch och modern miljö. Allt är lagat på färska råvaror. Restaurangen lämpar sig såväl för lunchen med kollegan som för en romantisk middag på tu man hand.

Adress: Kungsgatan 45, 111 56 Stockholm

Telefonnummer: 08-517 267 51

Träningsanläggningar och gym på Norrmalm

Norrmalm är en stadsdel med mycket liv och rörelse. Det gäller även när det kommer till träningsanläggningar och gym. Det finns flera bra ställen att träna på.

Barry’s Bootcamp

Barry’s Bootcamp är ett gym, eller som de själva beskriver det – en gymstudio, på Norrmalm i Stockholm. Här kan du ta del av högintensiv träning tillsammans med andra likasinnade.

Adress: Jakobsbergsgatan 21, 111 44 Stockholm

Telefonnummer: 08-30 20 01

SATS NK

SATS NK är ett gym mitt i centrala Stockholm. Här finns SATS största Performance-anläggning. Gymmets yta uppgår till hela 1600 kvadratmeter vilket gör att du inte behöver trängas bland maskinerna.

Adress: Regeringsgatan 47, 111 56 Stockholm

Telefonnummer: 010-110 60 45

CrossFit Nordic

CrossFit Nordic är ett gym för crossfit på Hälsingegatan 47 på Norrmalm i Stockholm. Här finns allt för dig som vill träna crossfit och du får möta många likasinnade.

Adress: Hälsingegatan 47, 113 31 Stockholm

Telefonnummer: 08-509 042 91

SATS Zenit

SATS Zenit är beläget på Mäster Samuelsgatan 60 på Norrmalm i Stockholm. Här finns ett brett utbud av modern träning med fria vikter och flera träningsmaskiner. SATS erbjuder även många olika träningspass i grupp.

Adress: Mäster Samuelsgatan 60, 111 21 Stockholm

Telefonnummer: 010-110 63 30

Idrottsföreningar

Stockholm är en aktiv idrottsstad och det gäller även för Norrmalm som stadsdel. Det finns ett rikt utbud av idrottsföreningar med klubbar inom de flesta sporter.

Narva Boxningsklubb

Narva Boxningsklubb ligger på Frejgatan 32A på Norrmalm. Här kan du träna boxning på ett varierat sätt och det finns klasser för både nybörjare och erfarna. Det är en av Sveriges äldsta boxningsklubbar.

Stockholm Linedancers

Stockholm Linedancers är en dansklubb på Norrmalm. Här kan du prova på flera olika danser och dansstilar. De håller kurser för både nybörjare och mer erfarna som vill dansa på en avancerad nivå.

KFUM Basket

KFUM Basket är en basketklubb belägen på Norrmalm. Klubben har sin adress på Rosengatan 11 i centrala Stockholm. Här kan du träna basket på alla olika nivåer, såväl som nybörjare och erfaren.

Idrottsklubben Bolton

Idrottsklubben Bolton är en handbollsklubb i centrala Stockholm i Norrmalm. De spelar sina hemmamatcher i Skanstullshallen, som ligger på gränsen till Södermalm. Här är du välkommen både som nybörjare och erfaren.