Bo och jobba i Stockholm

Det är många som vill bo och jobba i Stockholm. Här får du information om olika delar av huvudstaden, och hur det är att bo och jobba i Stockholm.

Om Stockholm

Stockholms stad är Sveriges största kommun med över 960 000 invånare. Men räknas hela tätorten med så bor över 1,6 miljoner i Stockholm. Här erbjuds goda jobbmöjligheter, olika typer av boenden, spännande sevärdheter och ett fantastiskt utbud av restauranger. Det är några av fördelarna med Stockholm. Staden ligger också vackert vid Mälarens utlopp i Östersjön. Det bidrar till många fina naturupplevelser vilket är få storstäder förunnat. Läs mer om Stockholm på Visitstockholm.com.

Jobba i Stockholm

Det finns goda jobbmöjligheter i Stockholm då många företag är lokaliserade där. Nedan följer några bra tips till dig som jobbar eller vill börja jobba i Stockholm.

Lediga jobb i Stockholm

För dig som söker lediga jobb i Stockholm så finns det flera möjligheter. Arbetsmarknaden är större och det finns ett bredare utbud av tjänster i Stockholm jämfört med andra svenska städer. På JobbStockholm.nu hittar du lediga jobb i Stockholm. Det finns något för alla. Oavsett om du är i början av karriären eller redo för en ny utmaning i ditt yrkesliv så hittar du lediga jobb i Stockholm.

Kontorshotell i Stockholm

Det finns ett brett utbud av kontorshotell i Stockholm för dig som letar en plats för din verksamhet. Eftersom många företag vill etablera sig i Stockholm är det viktigt att du är ute i god tid så att du hinner hitta ett bra alternativ. Quick Office erbjuder kontorshotell i Stockholm med omnejd, men också i andra delar av landet. Det finns något för alla behov, oavsett om du söker en större eller mindre kontorslösning och oavsett hur lång tid du vill hyra.

Kontorsstädning i Stockholm

Ett rent kontor är en förutsättning för att de som jobbar där ska kunna prestera. Det är något som du behöver kolla upp när du väljer kontor. Det finns flera aktörer som erbjuder kontorsstädning i Stockholm. Städsystem är en av dem. Deras kontorsstädning i Stockholm sig till alla typer av kontor, verksamheter och lokaler. Inga kunder eller medarbetare vill gå till ett smutsigt kontor, så se till att inte vänta med att lösa städhjälpen.

Företagsstädning i Stockholm

Om du bedriver en verksamhet i Stockholm eller annan stad, så är det viktigt med företagsstädning. En av flera aktörer som erbjuder företagsstädning i Stockholm är Städsystem. Företagsstädning i Stockholm handlar om att det ska vara rent och snyggt för dina anställda. Det handlar också om att vara presentabla utåt och att kunder som kommer till kontoret upplever det rent och fräscht. Det stärker intrycket av företaget.

Bo i Stockholm

Det är populärt att bo i Stockholm. Många flyttar till huvudstaden, inte minst på grund av jobb. Men det kan vara desto svårare att hitta en bostad. Här kan du läsa om allt du behöver veta om du ska bo i Stockholm.

Bostäder

Stockholms bostadsmarknad är ett omdebatterat ämne. Många spännande objekt är ute för försäljning. Men samtidigt råder bostadsbrist vilket kan göra det svårt att få tag på en bostad till ett rimligt pris. Om du funderar på att köpa bostad i Stockholm kan du ta en titt på Hemnet för att se vad som finns. En annan bra webbplats är Booli där du kan se bostäder som ligger ute för försjäljnin eller kommande försäljning samt slutpriser.

Studentbostäder

Det finns många olika typer av studentbostäder i Stockholm. Men det finns också väldigt många studenter. Det kan vara svårt att få tag i en studentbostad, se därför till att ställa dig i bostadskön hos Bostadsförmedlingen i god tid. Se även över andra alternativ, exempelvis hyra ett rum i någons villa.

Hyresrätter

För att få en hyresrätt i Stockholm behöver du oftast ha stått i kö under flera år, ibland uppåt tio år. Om du funderar på att flytta till Stockholm, se därför till att ställa dig i bostadskön i god tid. Det finns även en stor andrahandsmarknad för hyresrätter men då blir hyran oftast mycket högre.

Bostadsrätter

Det finns många bostäder ute till försäljning i Stockholm. Det råder ingen brist på fina bostadsrätter i de centrala delarna av Stockholm. Priset för att köpa en bostadsrätt i Stockholm är dock betydligt mycket högre än i många andra svenska städer. Under senaste året har dock priserna sjunkit något vilket gör att det kan vara ett bra köpläge.

Hus

I Stockholm finns många villaområden med hus. Inte minst i områden en bit utanför innerstaden, såsom Bromma, Lidingö och Nacka. Här finns många nybyggda och moderna hus och villor. Prisnivåerna är högre än i många andra svenska städer. Samtidigt är det ofta en god investering då värdeökningen över tid är god.

Skolor och förskolor

Hur det ser ut med skolor och förskolor är viktigt för dig som flyttar med barn eller tonåringar. Det finns ett stort utbud av skolor och förskolor i Stockholm.

Franska Skolan

Franska Skolan ligger i centrala Stockholm och där går ungefär 950 elever. Det som är unikt med Franska Skolan är att det är en av få skolor i Sverige där du kan stanna hela skolgången ut. Franska Skolan har nämligen både förskoleklasser, hela grundskolan och ett gymnasium.

Adress: Döbelnsgatan 9, 111 40 Stockholm

Sofia Skolan

Sofia Skolan ligger centralt i Stockholm på Skånegatan, i närheten av Vita bergen på Södermalm. Det är en av Stockholms mest kända och populära skolor. Den har funnits i över 100 år. Skolan drivs kommunalt. På skolan går ungefär 900 elever från förskolan till nionde klass.

Adress: Skånegatan 117, 116 35 Stockholm

Rålambhovsskolan

Rålambhovsskolan ligger på Gjörwellsgatan på Kungsholmen i Stockholm. Det är en högstadieskola med årskurserna 7–9. Skolan är kommunal och har ungefär 550 elever. Skolan är bland annat känd för flera internationella samarbeten och utbyten. Något som är viktigt för alla elever i dagens alltmer globaliserade värld.

Adress: Gjörwellsgatan 13, 112 60 Stockholm

Europaskolan

Europaskolan på Lilla Nygatan på Södermalm i Stockholm är en fristående skola som har alla årskurser från förskola till årskurs nio. Här går drygt 450 elever i olika åldrar. Skolan är känd för sin internationella profil och flera samarbeten internationellt men framför allt inom Europa.

Adress: Lilla Nygatan 23, 111 28 Stockholm

Förskolan Klara

Mitt i Stockholm ligger Förskolan Klara i en kulturmärkt 1700-talsbyggnad. Här sätts barnet i fokus och förskolan arbetar utifrån Reggio Emilias pedagogiska filosofi med djup respekt för barnens förmågor. Förskolan Klara har ett väldigt centralt läge på Regeringsgatan vilket gör det enkelt att ta sig till fritidsaktiviteter efter förskolan.

Adress: Regeringsgatan 79, 111 39 Stockholm

Kunskapsförskolan

På Regeringsgatan ligger Kunskapsförskolan. Förskolan är en del av Norlandia Förskolor och håller en hög pedagogisk kvalitet. Fokus är undervisning, omsorg och hälsa. Målet är att få barnen nyfikna på världen och öppna ögonen för ett livslångt lärande. Barngrupperna har i snitt 12 barn per avdelning vilket är ganska små barngrupper.

Adress: Regeringsgatan 70D, 111 39 Stockholm

Sjukvård & vårdcentraler

Sjukvården i Stockholmsområdet håller en mycket hög kvalitet. Det finns ett antal sjukhus och ännu fler vårdcentraler. Bland sjukhusen kan nämnas Karolinska Universitetssjukhuset som är topprankat i världen.

Karolinska Universitetssjukhuset

Stockholms mest kända sjukhus är Karolinska Universitetssjukhuset. Sjukhuset ligger i Solna och erbjuder en högspecialiserad och högkvalitativ vård. Sjukhuset bildades 2004 och har sedan dess betraktats som Sveriges främsta sjukhus tillsammans med Sahlgrenska i Göteborg. Till sjukhuset är också Karolinska Institutet knutet, som är ett av världens främsta medicinska universitet.

Adress: Eugeniavägen 3, 171 76 Solna

Telefonnummer: 08-123 700 00

Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus är ett av flera sjukhus i Stockholmsområdet, beläget i Danderyds kommun. Sjukhuset har en av de största akuterna i Sverige. Utöver detta så är Danderyds sjukhus även specialiserat på bland annat internmedicin, ortopedi och gynekologi. Sjukhuset har ett nära samarbete med flera andra sjukhus i Region Stockholm.

Adress: Entrévägen 2, 182 88 Danderyd

Telefonnummer: 08-123 550 00

Sophiahemmet

Sophiahemmet är ett privat sjukhus beläget på Norra Djurgården i Stockholm. Det grundades redan 1889 på initiativ av drottning Sofia, som sjukhuset också är uppkallat efter. På Sophiahemmet finns flera specialistkompetenser, bland annat barnakut, bröstmottagning och en överviktmottagning. Totalt arbetar på Sophiahemmet omkring 250 specialister med olika inriktningar.

Adress: Valhallavägen 91, 114 86 Stockholm

Telefonnummer: 08-406 20 00

Liljeholmens vårdcentral

Liljeholmens vårdcentral är en landstingsdriven vårdcentral belägen vid Liljeholmstorget. Den utsågs till Stockholms bästa vårdcentral av Distriktsläkarföreningen 2021. Här kan du få hjälp med bedömning och behandling av olika åkommor. På vårdcentralen arbetar även ett antal specialister som kan hjälpa dig med särskilda besvär eller remittera dig vidare inom hälso- och sjukvården.

Adress: Liljeholmstorget 7, 117 63 Stockholm

Telefonnummer: 08-123 679 00

Trevliga restauranger i Stockholm

Det finns många trevliga restauranger i Stockholm. Huvudstaden rymmer ett par restauranger med Michelin-stjärnor men det finns även många andra dolda pärlor i olika prisklasser. Nedan listas ett par trevliga restauranger i Stockholm.

TAK Stockholm

Om du letar efter en restaurang med både god mat och riktigt bra utsikt över Stockholm så är det på TAK du ska boka bord. TAK ligger vid eleganta Brunkebergstorg i centrala Stockholm. Hos TAK möter Norden det japanska köket. Menyn är svensk-japansk och du hittar flera spännande rätter som är riktiga smakupplevelser.

Adress: Brunkebergstorg 2–4, 111 51 Stockholm

Telefonnummer: 08-587 220 80

Den gyldene freden

Den gyldene freden är en exklusiv restaurang i Gamla stan. Här kan du avnjuta goda middagar i en storstilad rustik miljö. Det är Stockholms äldsta bevarade restaurang och rentav en av världens äldsta. Som om inte det vore nog så håller även maten högsta klass och restaurangen har blivit utvald i Michelin Guide.

Adress: Österlånggatan 72, 111 31 Stockholm

Telefonnummer: 08-24 97 60

Restaurang Agaton

Restaurang Agaton ligger på Västerlånggatan i hjärtat av Gamla stan. Här sitter du i en trivsam miljö med rödrutiga bordsdukar och spegeltak som för tankar till Medelhavet. Restaurangen är italiensk och serverar en bred mix av det svenska och italienska köket. Det är en restaurang som passar såväl för lunchmötet som en romantisk middag.

Adress: Västerlånggatan 72, 111 29 Stockholm

Telefonnummer: 08-20 72 99

Mancini

Mancini är en av Stockholms mest kända italienska restauranger. Restaurangen är grundad av Claudio Mancini, känd för sin klassiska italienska mat och väl utvalda viner. Det är en restaurang som lämpar sig för såväl lunchbesöket som för en romantisk middag för två. Med vita dukar och färska italienska ingredienser känns Italien inte långt bort.

Adress: Tunnelgatan 1A, 111 37 Stockholm

Telefonnummer: 08-21 53 10

Träningsanläggningar och gym i Stockholm

Stockholm är en träningsstad. Det finns ett stort och brett utbud av träningsanläggningar och gym. Nedan listas ett par av de bästa träningsanläggningarna i de centrala delarna av Stockholm.

Nordic Wellness Stockholm Drottninggatan

Nordic Wellness Stockholm Drottninggatan är ett toppmodernt gym med ett brett utbud av träningsmaskiner och fria vikter. Här kan du aktivera alla kroppens muskler. Träningsanläggningen är på hela 1120 kvadrat vilket gör att du inte behöver trängas. Besök deras hemsida för mer information.

Adress: Drottninggatan 24, 111 51 Stockholm

Telefonnummer: 010-155 54 02

W8 Club Gym

W8 Club Gym i Stockholm är ett högklassigt gym för dig som gillar att träna. Det är centralt beläget vid Kornhamnstorg. Här finns ett stort utbud av vikter, maskiner och redskap för att optimera din träning. Besök hemsidan för mer information.

Adress: Stora Nygatan 45, 111 27 Stockholm

Telefonnummer: 08-22 31 10

Inbalance Yoga

Inbalance Yoga är en träningsanläggning för yoga på Wollmar Yxkullsgatan 1 vid Hornstull i Stockholm. Här finns många olika yogaklasser i Ashtanga, Vinyasa flow och Hot Yoga med mera. Det finns även flera drop-in klasser. Besök deras hemsida för mer information.

Adress: Wollmar Yxkullsgatan 1, 118 50 Stockholm

Telefonnummer: 08-640 20 40

Fitness24Seven Sergels torg

Fitness24Seven Sergels torg är ett allsidigt gym för dig som gillar att träna. Med generösa öppettider och ett stort utbud av tränings- och konditionsmaskiner kan du träna på dina villkor. Besök gärna gymmets hemsida för mer information.

Adress: Sergelarkaden 12-14, 111 57 Stockholm

Telefonnummer: 08-401 24 22

Idrottsföreningar

Stockholm är en stad med ett mycket aktivt idrottsliv. Många kända idrottsföreningar kommer från Stockholm såsom Djurgårdens IF, AIK och Hammarby. Nedan listas ett par populära idrottsföreningar.

Djurgården Hockey

Djurgården Hockey är en av Sveriges mest kända ishockeyklubbar. Det är en anrik klubb som tagit flest SM-guld av alla lag. I föreningen finns verksamhet för alla åldrar, såväl nybörjare som mer erfarna. Besök Djurgården Hockeys hemsida för mer information.

AIK Fotboll

AIK Fotboll är en av de mest framgångsrika fotbollsklubbarna i landet. Här har många stjärnor fostrats genom åren. Föreningen har verksamhet för alla åldrar med väletablerade juniorlag, damlag och herrlag. Besök AIK:s hemsida för mer information.

Iyasaka Aikidoklubb

Iyasaka Aikidoklubb är en kampsportsklubb som ligger i närheten av Mariaberget i Stockholm. Här kan du träna aikido på alla nivåer och det finns verksamhet för såväl unga som äldre. Besök Iyasaka Aikidoklubbs hemsida för mer information.

Stockholms AIF Boxning

Stockholm AIF Boxning är en av Stockholms främsta boxningsklubbar. Här kan du träna boxning på såväl nybörjarnivå som mer avancerad nivå. Den riktar sig till alla boxningsintresserade. Klubben ligger på Bråvallagatan i Vasastan. Besök Stockholm AIF Boxnings hemsida för mer information.

Mer om Stockholm

Stockholms stad är indelad i 13 stadsdelsområden. Men till Stockholmsområdet hör även andra kommuner som Solna och Sundbyberg. Nedan får du veta mer om olika delar av Stockholm.

Bromma

Bromma är en stadsdel i Västerort i Stockholm. Utmärkande för Bromma är kombinationen av ett rikt naturliv med närheten in till Stockholms innerstad. Det finns mycket av både villor och lägenheter.

Kista

Kista ligger i Västerort i Stockholm. Området domineras av flerbostadshus och genom media har många fått en bild av Kista som otryggt. Men här finns också en het arbetsmarknad, inte minst inom IT-sektorn.

Kungsholmen

Kungsholmen är en del av Stockholms innerstad och ligger på en egen liten ö. Det är en stadsdel där det händer mycket och där det är mycket rörelse. Det finns många restauranger, vindsvåningar och gamla fina byggnader i området.

Norrmalm

Norrmalm är en stadsdel i Stockholms innerstad. Det är hjärtat av innerstaden och de södra delarna av Norrmalm ses som Stockholm Citykärna. Här finns shoppingstråk, restauranger och många företag har sina kontor här.

Solna

Solna är en egen kommun men hör till Stockholmsområdet. Solna ligger norr om Stockholm och här kommer du bort från den värsta stressen i innerstaden. Här finns ett stort utbud av idrottsaktiviteter, skolor, vårdcentraler och många villaområden.

Sundbyberg

Sundbyberg tillhör Stockholm men det är en egen kommun. Under senare år har Sundbyberg haft en stor tillväxt och många nybyggnationer. Det finns ett stort utbud av både jobb, bostäder och skolor.

Södermalm

Södermalm, eller Söder som stockholmarna själva kallar det, är beläget i Stockholms innerstad. Det är en välbesökt stadsdel bland turister. Stadsdelen präglas av ett stort utbud av restauranger och mysiga caféer.

Vasastan

Vasastan är ett av Stockholms mest kända områden. Det ligger i innerstaden och är hem till flera parker, restauranger och flotta lägenheter. Här finns ett rikt uteliv och många vackra byggnader.

Östermalm

Östermalm är Stockholms kanske mest exklusiva områden. Här finns mycket att se och Östermalm är välbesökt bland turister. Det ligger i hjärtat av innerstaden och präglas av exklusiva bostadskvarter, restauranger och lyxiga butiker.