Jobba och bo på Östermalm

Det är populärt att vilja jobba och bo på Östermalm. Som huvudstadens exklusivaste område är det inte så konstigt. Det finns ett stort utbud av det mesta på Östermalm, såväl jobb som bostäder och fritidsaktiviteter.

Om Östermalm

Östermalm är känt som Stockholms mest eleganta och exklusiva stadsdel. Här finns tjusiga restauranger, märkesbutiker och dyra lägenheter. Det bor ungefär 40 000 personer på Östermalm och stadsdelen täcker en yta om 256 hektar, så det är en av de mindre stadsdelarna. Det finns många kända sevärdheter i området, exempelvis Historiska museet.

Jobba på Östermalm

Skulle du vilja jobba på Östermalm? Då finns det en rad olika möjligheter. Nedan följer tips och information till dig som jobbar eller vill börja jobba på Östermalm.

Lediga jobb i Stockholm på Östermalm

Det finns ett stort utbud av lediga jobb i Stockholm på Östermalm. Många företag väljer att etablera sig på Östermalm. Inte minst finns det många exklusiva märkesbutiker och lyxiga restauranger i området. Men det finns även många företag som har sina kontor och ibland huvudkontor på Östermalm. Du kan hitta lediga jobb i Stockholm via Jobbstockholm.nu. Där kan du söka utifrån bland annat titel och omfattning. Om du letar lediga jobb i Stockholm på Östermalm är det en bra början.

Kontorshotell på Östermalm

Quick Office är en ledande leverantör av kontorshotell på Östermalm, ett av Stockholms mest prestigefyllda områden. Med ett brett utbud av moderna och flexibla kontorslösningar, från enstaka arbetsplatser till privata kontor och stora konferensrum, möter Quick Office behoven för företag i alla storlekar. Genom att erbjuda en professionell arbetsmiljö med hög säkerhet och tillgång till andra företagstjänster, som exempelvis bemannad reception och mötesrum, är Quick Office det självklara valet för företag som vill ha tillgång till kontorshotell på Östermalm.

Kontorsstäd på Östermalm

Städsystem erbjuder pålitlig och högkvalitativ kontorsstädning på Östermalm. Med lång erfarenhet och en stor passion för sitt arbete ser de till att städningen blir anpassad efter varje kunds unika behov och önskemål. Genom att använda miljövänliga produkter och modern utrustning ser Städsystem till att kontorsstädningen blir både effektiv och skonsam mot miljön. Som ett etablerat städföretag som erbjuder kontorsstäd på Östermalm är Städsystem det självklara valet för företag som vill ha en ren och trivsam arbetsmiljö. Med en hög servicenivå och flexibilitet i städningen ser de till att företagens kontorslokaler alltid är skinande rena och välkomnande.

Bo på Östermalm

Att bo på Östermalm är en dröm för många. Här finns både lyxiga restauranger och ett rikt uteliv men också ett bra utbud av skolor, gym och idrottsföreningar.

Bostäder

Bostadsmarknaden på Östermalm består av såväl bostadsrätter och hyresrätter som en del hus och villor. På Hemnet och Booli kan du hitta alla objekt som ligger ute till försäljning på Östermalm. Prisnivåerna är dock höga på Östermalm.

Studentbostäder

Östermalm är inte känt för att vara en stadsdel där det bor många studenter. Men det finns några uthyrare av studentbostäder på Östermalm. Det är dock lång kö för att få en studentbostad. En del studenter som bor på Östermalm är även inneboende och hyr bara ett rum.

Hyresrätter

Bostadsrätter dominerar bostadsbeståndet på Östermalm. Men det finns även en del hyresrätter. Det är dock lång kötid för att erbjudas ett hyreskontrakt på Östermalm. Den genomsnittliga kötiden i Stockholm är omkring tio år, och på Östermalm är den ännu längre. Det hyrs även ut en del hyresrätter i andrahand.

Bostadsrätter

Det finns många bostadsrätter på Östermalm. Bostadsrätten är den boendeform som dominerar stadsdelen och det finns en blandning av både nyproducerat och äldre fastigheter. Prisnivåerna är höga på Östermalm och kommer sannolikt fortsätta att vara det. Samtidigt som de kan variera något beroende på storlek, standard och läge.

Hus

Östermalm är inte känt för att ha stora villaområden med hus. Eftersom Östermalm ligger i innerstaden är det istället flerbostadshus som dominerar. Det finns dock en del mysiga gatuhus med stora bakgårdar som är mycket eftertraktade. De kommer ut på marknaden ibland och då ofta för flera miljoner.

Skolor och förskolor

Det finns ett stort utbud av skolor och förskolor på Östermalm. Några av Stockholms främsta skolor finns i området, bland annat Östra Real som är en populär gymnasieskola.

Östermalmsskolan

Östermalmsskolan, tidigare Lyceum, ligger på Banérgatan 38. Här går elever från förskolan till och med årskurs 6. Med engagerade pedagoger och motiverade elever så har skolan en bra statistik gällande skolresultat och här bjuds alla in till ett livslångt lärande. Under 2021 nådde samtliga av skolans elever kunskapskraven.

Adress: Banérgatan 38, 115 26 Stockholm

Östra Real

Östra Real är en av Stockholms största gymnasieskolor med sina cirka 1 200 elever och omkring 100 anställda lärare. Skolan erbjuder tre högskoleförberedande program i form av samhällsvetenskapliga, naturvetenskapliga och ekonomiprogrammet. Studieresultaten är goda och många går direkt vidare till högre utbildning vid lärosäten som Handelshögskolan och Stockholms universitet.

Adress: Karlavägen 79, 114 59 Stockholm

Engelbrektsskolan

Engelbrektsson är belägen på Valhallavägen 76 på Östermalm. Här går elever från förskolan och upp till årskurs 9. Som elev har du alltså här fördelen att du kan stanna på en och samma skola under hela grundskolan. Det skapar en stabilitet och trygghet vilket visat sig gynna lärandet och sociala relationer.

Adress: Valhallavägen 76, 114 27 Stockholm

Hedvig Eleonora skolan

Hedvig Eleonora är en kommunal grundskola på Östermalm. Den är en av Stockholms äldre skolor och grundades redan 1864. Mycket har hänt sedan dess med skolan värnar sitt traditionella arv och har en tradition av goda studieresultat och kunniga lärare. Drygt 370 elever går på skolan i klasser från förskolan till årskurs 6.

Adress: Linnégatan 54, 114 52 Stockholm

Gärdesskolan

Gärdesskolan är en av Östermalms större skolor. Omkring 1 000 elever läser här från förskola och upp till årskurs 9. Skolan har även en grundsärskola för de elever med särskilda behov som behöver hjälp och stöd. Skolan drivs kommunalt och har en hög lärartäthet bland sina omkring 100 anställda lärare.

Adress: Banérgatan 56, 115 53 Stockholm

Pops Academy Stockholm

Pops Academy Stockholm är en skola som kombinerar kunskap, musik och kreativitet. Om du har ett intresse för dans och musik är detta helt rätt skola för dig. Skolan ligger på Östermalm och har årskurserna 4 till 9. Många elever väljer sedan att läsa vidare på det estetiska programmet på gymnasiet.

Adress: Valhallavägen 117D, 115 31 Stockholm

Sjukvård & vårdcentraler

Östermalm rymmer ett stort utbud av sjukvård och vårdcentraler. Det finns ett flertal mottagningar och vårdcentraler dit du kan vända dig med olika besvär. Nedan listas några av dessa.

Capio Vårdcentral Östermalm

Capio Vårdcentral på Östermalm är en privat vårdcentral belägen på Grevgatan 34 i centrala Östermalm. Här erbjuds du en professionell läkarkontakt som du kan känna dig trygg med. Du kan få hjälp med bedömning och behandling av olika besvär. På vårdcentralen finns även flera olika specialistkompetenser.

Adress: Grevgatan 34, 114 53 Stockholm

Telefonnummer: 08-120 009 70

Stureplans vårdcentral

Stureplans vårdcentral ligger på Stureplan mitt i centrala Östermalm. Du kan här få hjälp med bedömning och behandling av olika besvär. Du får en trygg och professionell läkarkontakt som hjälper dig. Här finns också flera olika specialistkompetenser. Om behov finns så remitteras du vidare inom vården.

Adress: Riddargatan 1, 114 35 Stockholm

Telefonnummer: 08-510 070 00

To Care City

To Care City på Karlavägen 58 på Östermalm är en privat husläkarmottagning. Arbetet sker på uppdrag av Region Stockholm och här får du hjälp med bedömning och behandling av olika besvär. På To Care City finns även flera olika specialistkompetenser så du kan känna dig trygg med att du får rätt vård.

Adress: Karlavägen 58, 114 49 Stockholm

Telefonnummer: 08-400 221 40

Gärdets vårdcentral

Gärdets vårdcentral är belägen på Sandhamnsgatan 4. Här kan du få hjälp med olika former av medicinsk behandling, rådgivning och omvårdnad. Kontakta vårdcentralen om du behöver hjälp med bedömning och behandling av något fysiskt besvär. På vårdcentralen finns även kurator om du behöver någon att prata med.

Adress: Sandhamnsgatan 4, 115 40 Stockholm

Telefonnummer: 08-123 391 50

Bra restauranger på Östermalm

Det finns gott om bra restauranger på Östermalm. Faktum är att flera av Stockholms absolut bästa och lyxigaste restauranger finns på Östermalm. Det är ett av de restaurangtätaste områdena i hela landet.

Trattoria Montanari

Trattoria Montanari är en italiensk restaurang på Östermalm som drivs av två systrar. Restaurangen är belägen på Grev Turegatan 56 i en kitschig matsal som för tankarna till ett mysigt hak i Italien. Maten håller högsta kvalitet med fräscha råvaror som i vissa fall är direktimporterade från Italien.

Adress: Grev Turegatan 56, 114 38 Stockholm

Telefonnummer: 08-660 76 94

Aubergine

Aubergine är en kvarterskrog på Östermalm som erbjuder en säsongsbaserad meny med härliga smaker. Det är en restaurang som passar för såväl en afterwork som för en romantisk middag på tu man hand. Det finns även en bar för att avnjuta goda drinkar eller ett glas vin.

Linnégatan 38, 114 47 Stockholm

Telefonnummer: 08-660 02 04

Restaurang Hantverket

Restaurang Hantverket är en restaurang på Sturegatan på Östermalm. Den ligger bara ett stenkast från Humlegården. Här serveras traditionell svensk mat och mycket kött. Restaurangen är även bra på viner och erbjuder en omfattande vinlista. Restaurangen lämpar sig väl för både luncher och middagar. De erbjuder även avhämtning och catering.

Adress: Sturegatan 15A, 114 36 Stockholm

Telefonnummer: 08-121 321 60

Coco & Carmen

Coco & Carmen på Banérgatan 7 är en fräsch restaurang och kvarterskrog med en lång historia. Den har funnits länge på Östermalm och blivit väldigt populär för sina goda luncher och middagar. Faktum är att det är en av hela Stockholms äldsta kvarterskrogar. Coco & Carmen serverar framför allt svensk husmanskost.

Adress: Banérgatan 7, 114 56 Stockholm

Telefonnummer: 08-660 11 05

Konstgalleri på Östermalm

Åmells är ett konstgalleri i Stockholm som ligger på Birger Jarlsgatan 14 på Östermalm. Det är en av Sveriges ledande konsthandlare och de är särskilt inriktade på svensk konst från 1800-talet fram till idag. Här kan du alltså handla konst av hög kvalitet och med stor idérikedom. Med en imponerande samling av verk från några av Sveriges mest kända konstnärer är Åmells en av Stockholms ledande och mest prestigefulla konstgallerier.

Adress: Birger Jarlsgatan 14, 114 34 Stockholm

Telefonnummer: 08-611 41 93

Träningsanläggningar och gym på Östermalm

Att ha nära till träning och ett gym är viktigt för många. Den närheten får du på Östermalm. Det finns ett stort utbud av både träningsanläggningar och gym. Nedan listas några.

SATS Stureplan

SATS Stureplan ligger på Birger Jarlsgatan 16C på Östermalm. Här kan du få en mångsidig träning med hjälp av ett stort utbud av träningsmaskiner och fria vikter. SATS erbjuder även flera olika träningspass i grupp, exempelvis spinning.

Adress: Birger Jarlsgatan 6C, 114 34 Stockholm

Telefonnummer: 010-110 61 35

Studio l’Echelon

Studio l’Echelon är ett av Stockholms mest kända gym för cyklister. Här får du en mångsidig träning på cykeln och det finns flera träningspass med spinning i grupp. Det finns klasser för alla nivåer och åldrar.

Adress: Nybrogatan 74, 114 41 Stockholm

Telefonnummer: 073-068 75 09

Sturebadet

Sturebadet ligger i Sturegallerian på Östermalm. Det är både en spa- och träningsanläggning. Spaet håller en mycket hög kvalitet och lockar många besökare varje vecka. Även träningen på Sturebadet har mycket att erbjuda.

Adress: Sturegallerian 36, 114 46 Stockholm

Telefonnummer: 08-545 015 00

Stockholm Taekwon-Do ITF

Stockholm Taekwon-Do ITF är en kampsportsklubb med tillhörande träningsanläggning på Östermalmsgatan 87 i Stockholms innerstad. Här finns all typ av träning för dig som gillar kampsport och inte minst taekwon-do.

Adress: Östermalmsgatan 87, 114 59 Stockholm

Telefonnummer: 070-542 00 19

Idrottsföreningar

Östermalm har ett brett utbud av idrottsföreningar. Det finns ett aktivt idrottsliv i stadsdelen med många idrotts- och träningsintresserade invånare. Nedan listas ett par idrottsföreningar på Östermalm.

Slagskeppet

Slagskeppet är en kamsportsklubb på Östermalm. Klubben håller till i Kungliga tennishallen och här får du en mycket hård träning. Klubben erbjuder flera olika klasser i varierande svårighetsgrad. Både nybörjare och mer erfarna är välkomna.

Djurgårdens IF Fäktförening

Djurgårdens IF Fäktförening är Djurgårdens fäktningsklubb. Om du är intresserad av att börja med fäktning och bor på Östermalm så är detta ett säkert kort. De håller till i Hjorthagshallen i de centrala delarna av Östermalm.

Stockholms Judoklubb

Stockholms Judoklubb är belägen på Östermalm och håller till på Tellusborgsvägen 10. Judo är en sport som blir allt populärare, inte minst bland barn och unga. Hos Stockholms Judoklubb finns klasser för alla, både nybörjare och erfarna.

Spårvägens Bordtennisklubb

Spårvägens Bordtennisklubb är en idrottsförening för dig som gillar pingis. Det är en av Sveriges ledande bordtennisklubbar och du får chansen att möta och ta råd av de allra bästa.