Jobba och bo i Vasastan

Vasastan är ett av Stockholms mest mytomspunna områden, och många vill bo i Vasastan. Här finns flotta lägenhetsvåningar och ståtliga kulturinstitutioner. Nedan följer tips om du vill jobba och bo i Vasastan.

Om Vasastan

Vasastan, formellt Vasastaden, är en del av Stockholms innerstad. Det gör att det är en stadsdel med mycket liv och rörelse. Det bor ungefär 69 000 personer i Vasastan. Om du bor i Vasastan så har du nära till mycket av det mesta. Det finns många fina parker och populära picknickplatser. Det finns även ett stort utbud av shopping, träningsanläggningar och skolor.

Jobba i Vasastan

Har du alltid drömt om att jobba i Vasastan? Stockholms kanske lyxigaste stadsdel erbjuder många jobbmöjligheter. Nedan följer några bra tips till dig som jobbar eller vill börja jobba i Vasastan.

Lediga jobb i Stockholm i Vasastan

Om du är på jakt efter lediga jobb i Stockholm i Vasastan så finns det flera olika möjligheter. Arbetsmarknaden är god och många företag har sina kontor i Vasastan då det ligger centralt vilket ger en närhet till de flesta kunder. Sök gärna efter lediga jobb i Stockholm (Vasastan) på Jobbstockholm.nu för att hitta ditt nästa steg. Du kan söka bland mängder av lediga jobb i Stockholm. Oavsett om din titel är civilekonom, personlig tränare eller statsvetare så hittar du lediga jobb.

Kontorshotell i Vasastan

DG97 är ett modernt och exklusivt kontorshotell i Vasastan, som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö för företag och företagare. Det unika läget på Drottninggatan 97 ger företag som hyr här tillgång till en central och eftertraktad adress i Stockholm. Kontorshotellet har högkvalitativa möbler, modern teknik och ett välutrustat gemensamt kök. DG97 har också flexibla lösningar som passar företagens unika behov, och tillhandahåller olika typer av kontorsplatser, från enstaka arbetsplatser till privata kontor. För företag som vill ha en lyxig och modern arbetsmiljö i Vasastan, är DG97 det självklara valet.

Kontorsstäd i Vasastan

Städsystem är ett erfaret företag som erbjuder professionell kontorsstädning i Vasastan, ett av de mest populära affärsområdena i Stockholm. Tjänsten är anpassad för att möta de höga standarderna som krävs i denna del av staden. Städsystem arbetar med miljövänliga produkter och modern utrustning för att leverera en effektiv och pålitlig städningstjänst. Kontorsstädningen inkluderar allt från dammsugning av golven till rengöring av datorer och andra kontorsutrustningar. Städsystem erbjuder också skräddarsydda städningsscheman som kan anpassas efter företagets behov och önskemål. Med Städsystem kan företag i Vasastan få en noggrann och pålitlig kontorsstädning.

Bo i Vasastan

Att bo i Vasastan har mycket att erbjuda. Det finns mycket att se och uppleva i detta mytomspunna område i Stockholms innerstad. Nedan följer tips för dig som bor eller vill bo i Vasastan.

Bostäder

Bostadsmarknaden i Vasastan består framför allt av bostadsrätter och hyresrätter men det finns även en del villor och gatuhus. Om du funderar på att köpa en bostad i Vasastan så kan du kolla Hemnet eller Booli för att se vilka objekt som finns på marknaden.

Studentbostäder

Det finns en del studentlägenheter och studentbostäder i Vasastan. Utbudet är kanske inte riktigt lika stort som i vissa andra delar av Stockholm, men det finns ett par aktörer som hyr ut studentbostäder. Köerna är dock ganska långa. Det finns även studenter i Vasastan som är inneboende och hyr ett rum.

Hyresrätter

Det finns ett utbud av hyresrätter i Vasastan. Det är dock ofta långa köerna för att få en hyresrätt. Om du vill flytta till Vasastan och bo i hyresrätt måste du därför ställa dig i kö i god tid. Annars finns även en andrahandsmarknad där många hyr ut sina bostadsrätter.

Bostadsrätter

Bostadsmarknaden för bostadsrätter i Vasastan är god. Det finns ett stort utbud av bostadsrätter, både moderna och äldre bostadsrätter. Priserna varierar beroende på storlek, standard och läge. Men generellt sett så är priserna på bostadsrätter i Vasastan bland de absolut högsta i hela Stockholm då Vasastan är en så attraktiv stadsdel.

Hus

Det finns inte ett särskilt stort utbud av hus och villor i Vasastan. De hus och villor som finns är mycket eftertraktade och säljs till höga priser. Priserna kan såklart variera något beroende på standard, storlek och läge men utgör ändå de absolut högsta i hela Stockholms län.

Skolor och förskolor

Vasastan ligger i centrala Stockholm vilket gör att det finns många skolor i området. Nedan följer ett par skolor för elever på förskola, grundskola och gymnasium.

Viktor Rydbergs skola i Vasastan, vid Odenplan

Viktor Rydbergs skola i Vasastan, vid Odenplan, är en av Stockholms mest kända skolor. Det är en högstadieskola där du kan läsa årskurs 7 till 9. Idag läser ungefär 400 elever vid skolan. Det är en friskola som drivs av Viktor Rydbergs stiftelse som drivs utan något vinstintresse.

Adress: Norrtullsgatan 41A, 113 45 Stockholm

Sjölins gymnasium

Sjölins gymnasium är belägen på Sandbacksgatan i Vasastan. Det är en gymnasieskola där studieresultaten generellt sett är mycket goda. Skolan arbetar utifrån en casemetodik, vilket är en pedagogik med rötter vid Harvard University. Detta är uppskattat bland eleverna som får ta ett eget ansvar för sitt lärande och får omsätta sina kunskaper i praktiska case.

Adress: Sandbacksgatan 10, 116 21 Stockholm

Kungstensgymansiet

Kungstensgymnasiet ligger på Kungstensgatan 45 i centrala Vasastan. Den är inrymd i Stockholms universitets gamla huvudbyggnad. Skolan drivs av Folkuniversitetet. Strax över 500 elever läser vid skolan. Det erbjuds flera olika program med olika inriktningar. Det går bland annat att läsa ekonomiprogrammet med inriktning juridik eller det estetiska programmet med foto- och språkinriktning.

Adress: Kungstensgatan 45, 113 59 Stockholm

Vasastans Montessoriskola

Vasastans Montessoriskola är en högstadieskola för årskurs 7 till 9 som ligger på Sveavägen 123. Skolan arbetar utifrån montessoripedagogiken där elevens eget lärande sätts i centrum. Skolans lärare och pedagoger är väl insatta i denna pedagogik och arbetar aktivt med den. Skolan är föräldradriven utan vinstintresse.

Adress: Sveavägen 123, 113 49 Stockholm

Matteusskolan

Matteusskolan är en grundskola i Vasastan där det går i elever från förskolan till årskurs 9. Här kan du alltså läsa hela grundskolan ut. Det är mycket uppskattat bland både elever, föräldrar och lärare eftersom det skapar en trygghet och stabilitet. Det bidrar till en mycket familjär känsla på skolan.

Adress: Vanadisvägen 16, 113 46 Stockholm

Norra Real

Norra Real är en anrik skola som ligger i Vasastan. Det är en kommunal gymnasieskola som varit verksam sedan 1876. Det gör den också till en av Stockholms äldsta gymnasieskolor. Skolan erbjuder högskoleförberedande gymnasieprogram. Det finns tre program att läsa vid Norra Real: det humanistiska, det samhällsvetenskapliga och det naturvetenskapliga programmet.

Adress: Roslagsgatan 1, 113 55 Stockholm

Sjukvård & vårdcentraler

Vasastan ligger i hjärtat av Stockholms innerstad. Där finns inte bara ett stort utbud av butiker och restauranger, utan även av olika typer av vård. Det finns bland annat flera vårdcentraler i Vasastan.

Sabbatsberg Vårdcentral

Sabbatsberg Vårdcentral var tidigare ett sjukhus men har sedan ett par år gjorts om till enbart en större vårdcentral. Här arbetar många kunniga läkare och specialister. Hit kan du vända dig för att få hjälp med många olika besvär. Du får hjälp med bedömning och behandling. Vid behov remitteras du vidare inom vården.

Adress: Olivercronas väg 1, 113 61 Stockholm

Telefonnummer: 08-690 55 00

Vasastans vårdcentral

Vasastans vårdcentral ligger på Kungstensgatan 57 i Vasastan. Hit kan du vända dig med de flesta typer av besvär. Du ska alltid vända dig till vårdcentralen i första hand, såvida inte läget är akut. På Vasastans vårdcentral får du hjälp med bedömning och behandling.

Adress: Kungstensgatan 57, 113 59 Stockholm

Telefonnummer: 08-128 556 00

Odenplans Ungdomsmottagning

Odenplans Ungdomsmottagning är en mottagning för ungdomar som vill ha hjälp med frågor om kroppen, sex och samlevnad. Här får du hjälp med olika besvär och får någon vuxen att samtala med. Det går även att chatta med ungdomsmottagningen eller boka ett videomöte.

Adress: Frejgatan 85, 113 26 Stockholm

Telefonnummer: 08-123 383 99

Meliva vårdcentral Matteus

Meliva vårdcentral Matteus ligger på Surbrunnsgatan 66 vid Odenplan. Det är en vårdcentral med husläkarmottagning där du får tillgång till en snabb och nära vård. Totalt arbetar ett 30-tal läkare här och du kan vända dig hit med många olika besvär för bedömning och behandling.

Adress: Surbrunnsgatan 66, 6tr, Stockholm

Telefonnummer: 08-586 133 00

Bra restauranger i Vasastan

Stockholm rymmer många bra restauranger, och inte minst finns det många bra restauranger i Vasastan. Nedan listas ett par bra restauranger i Vasastan väl värda att besöka.

Pazzi Vasastan

Pazzi Vasastan är en napolitansk restaurang. Här kan avnjuta en äkta napolitansk pizza som är en smakupplevelse långt utöver den ”vanliga” pizzan i Sverige. Restaurangen för tankarna till Italien och en varm sommardag kan det vara svårt att se skillnaden. Restaurangen har även ett brett utbud av italienska viner, kombinera gärna pizza och rödvin.

Adress: Kungstensgatan 60, 113 29 Stockholm

Telefonnummer: 08-728 88 66

Hemma Vasastan

Hemma Vasastan är en mysig restaurang i hjärtat av Vasastan på Dalagatan 28. Här serveras svensk och europeiskt mat. Du kan njuta av ett brett utbud och en meny som ofta uppdateras för att erbjuda variation. Restaurangen lämpar sig såväl för lunchmötet som en afterwork eller middag för två.

Adress: Dalagatan 28, 113 24 Stockholm

Telefonnummer: 08-652 60 88

Knut Upplandsgatan

Knut Upplandsgatan är en av hela Stockholms mest kända restauranger. Den är belägen i Vasastan men har kvar sina fötter i Norrland. På restaurangen serveras norrländska rätter och delikatesser med råvaror direkt från ägarnas hemtrakter i Norrland. Du kommer inte att lämna Knut vare sig hungrig eller besviken.

Upplandsgatan 17, 113 60 Stockholm

Telefonnummer: 08-30 40 57

Bar Nombre

Bar Nombre är en spansk restaurang belägen mitt i Vasastan. Här kan du välja bland många olika rätter från det spanska köket. Det finns även ett stort utbud av spännande spanska viner. Restaurangen lämpar sig för såväl lunchen som en trevlig afterwork eller romantisk middag på tu man hand.

Adress: Odengatan 36, 113 51 Stockholm

Telefonnummer: 08-612 14 20

Träningsanläggningar och gym i Vasastan

Vid sidan om butiker och restauranger så finns det i Vasastan också ett stort utbud av träningsanläggningar och gym. Nedan listas ett par av de bästa träningsanläggningarna i Vasastan.

Delta Gym

Delta Gym är beläget på Hälsingegatan 5 i Vasastan. Det är ett gym i högsta klass och personalen har gedigen kunskap inom bodybuilding och fitness. Lokalerna är inspirerande och bjuder in till hård träning.

Adress: Hälsingegatan 5, 113 23 Stockholm

Telefonnummer: 08-30 86 52

Nordic Wellness Odenplan

Nordic Wellness Odenplan i Vasastan är ett välkänt och välbesökt gym i Vasastan. Här finns det mesta för den träningsintresserade. Både ett brett utbud av maskiner och flera träningspass i grupp.

Västmannagatan 44A, 113 25 Stockholm

Telefonnummer: 010-155 54 53

PACE STHLM i Vasastan

PACE STHLM i Vasastan är en träningsanläggning med gym på Gästrikegatan 10. Här erbjuds en allsidig träning i världsklass som passar både för ungdomar, seniorer och elitidrottare.

Adress: Gästrikegatan 10, 113 62 Stockholm

Telefonnummer: 08-128 509 59

Fit4Life CrossFit Vasastan

Fit4Life CrossFit Vasastan är ett crossfitgym som huserar på Surbrunnsgatan 19 i Vasastan. Här erbjuds du en allsidig träning med många likasinnade i trevliga lokaler. Om du är nyfiken på att börja träna på Fit4Life, besök deras hemsida.

Adress: Surbrunnsgatan 19, 113 48 Stockholm

Telefonnummer: 08-660 04 44

Idrottsföreningar

Vasastan är något utav hjärtat i Stockholms innerstad. Där finns ett rikt restaurangliv, brett kulturutbud, många lyxiga butiker och flotta lägenheter. Men det finns också ett rikt idrottsliv.

Stockholm Tennis Academy Tennisklubb

Stockholm Tennis Academy Tennisklubb är en tennisklubb för barn, ungdomar och vuxna. Det är en av Stockholms främsta tennisklubbar och har ett stort utbud av klasser och träningspass för tennis.

Norrtulls Sportklubb

Norrtulls Sportklubb är den största idrottsföreningen i Vasastan. Det är en bred idrottsförening med verksamhet inom flera olika sporter och tusentals spelare. Om du inte vet exakt vilken sport du vill börja med kan du starta här.

Stockholm Kickboxning

Stockholm Kickboxning är en kampsportsklubb belägen i Vasastan. Det är Sveriges största kampsportsklubb. Här kan du träna med likasinnade. Det finns kurser både för nybörjare och för dig med lite mer erfarenhet.

Stockholms Atletklubb

Stockholms Atletklubb håller till på Sankt Eriksgatan i Vasastan. Det är en idrottsförening som riktar sig till de som är intresserade av tyngdlyftning och styrkelyft. Hos Stockholms Atletklubb kan du hitta likasinnade.