Jobba och bo på Kungsholmen

Kungsholmen är en trevlig stadsdel och det är många som vill jobba och bo på Kungsholmen. Nedan följer flera tips till dig som vill bo på Kungsholmen eller kanske redan har flyttat dit.

Om Kungsholmen

Kungsholmen är en del av Stockholms innerstad. Stadsdelen ligger på en egen ö i Mälaren med fin utsikt över huvudstaden. Här finns många gamla fina byggnader vilket skapar en mysig atmosfär när du vandrar längs Kungsholmens gator. Det finns även ett stort utbud av restauranger, vårdcentraler, skolor och idrottsföreningar. Du har nära till både naturliv och grönområden samtidigt som du befinner dig i hjärtat av Stockholm.

Jobba på Kungsholmen

Vill du jobba på Kungsholmen? Då har du kommit rätt. Nedan följer nämligen tips till dig som letar jobb på Kungsholmen eller vill etablera ditt företag där.

Lediga jobb i Stockholm på Kungsholmen

Om du är på jakt efter lediga jobb i Stockholm på Kungsholmen så finns det gott om möjligheter. Arbetsmarknaden är god och många företag har sina kontor på Kungsholmen då det ligger centralt vilket ger en närhet till många kunder. Sök efter lediga jobb i Stockholm (Kungsholmen) på Jobbstockholm.nu för att hitta ditt nästa steg i yrkeslivet. Du kan söka bland mängder av lediga jobb i Stockholm. Oavsett om din titel är jurist, HR-administratör eller ingenjör så hittar du lediga jobb.

Kontorshotell på Kungsholmen

The Loft är ett modernt och lyxigt co-working space beläget i hjärtat av Stockholm, som erbjuder en unik arbetsmiljö för företag och entreprenörer. Med sin industriella design och högteknologiska utrustning, har The Loft skapat en inspirerande miljö för kreativt arbete och affärsutveckling på Kungsholmen. The Loft har allt man kan önska sig i en modern kontorsmiljö, från ergonomiska arbetsplatser till mötesrum och eventutrymme. För de som söker efter en exklusiv och professionell arbetsplats på Kungsholmen, är The Loft det självklara valet.

Kontorsstädning på Kungsholmen

Städsystem erbjuder professionell kontorsstädning på Kungsholmen, en av de mest centrala och eftertraktade delarna av Stockholm. Företaget har mångårig erfarenhet av städningstjänster och kan skräddarsy lösningar som passar varje kunds specifika behov och önskemål. Genom att använda modern utrustning och miljövänliga rengöringsprodukter garanterar Städsystem en effektiv och noggrann städning av alla kontorslokaler. Med sin höga kvalitet och goda rykte är Städsystem det självklara valet för kontorsstädning på Kungsholmen.

Bo på Kungsholmen

Att bo på Kungsholmen har många fördelar. Det ligger mitt i Stockholms innerstad och det är nära till det mesta vad gäller skola, idrottsföreningar och sjukvård.

Bostäder

Bostadsmarknaden på Kungsholmen består av framför allt bostadsrätter men även en del hyresrätter och mysiga hus. Det är en stadsdel som lockar både barnfamiljer, singelhushåll och pensionärer. Om du funderar på att köpa en bostad på Kungsholmen kan du besöka Hemnet eller Booli för att se olika objekt.

Studentbostäder

Det finns en del studentbostäder på Kungsholmen även om utbudet inte är lika brett som i en del andra delar av Stockholm. Det är ofta ganska lång kö för att få en studentbostad. En del studenter som bor på Kungsholmen är därför inneboende och hyr ett rum.

Hyresrätter

Kungsholmen domineras framför allt av bostadsrätter. Utbudet av hyresrätter är lite mindre även om det också finns en del hyresrätter. Det är dock ofta långa köer för att få ett hyreskontrakt. Om du vill flytta till Kungsholmen och bo i hyresrätt måste du därför ställa dig i kö i god tid.

Bostadsrätter

Bostadsmarknaden för bostadsrätter på Kungsholmen är god. Det finns ett stort utbud av bostadsrätter i vackra gamla byggnader. Priserna varierar beroende på storlek, standard och läge men generellt är priserna på bostadsrätter på Kungsholmen ganska höga. Men det är ett attraktivt område vilket gör det till en god investering över tid.

Hus

På Kungsholmen finns det inte ett särskilt stort utbud av hus och villor. Det finns inte lika många villaområden som i stadsdelar som Solna och Bromma, utan området präglas av en stadsmiljö. Det finns dock ett par gatuhus som ofta är väldigt eftertraktade, vilket också pressar upp priserna på dessa hus.

Skolor och förskolor

Alla barnfamiljer vet hur viktigt det är med utbud av skolor i närheten av där man bor. På Kungsholmen finns ett bra utbud av både förskola, grundskola och gymnasium.

Kungsholmens Grundskola

Kungsholmens Grundskola har klasser från förskolan och upp till årskurs 9. Skolan ligger på Kungsholmen i centrala Stockholm vilket ger en närhet till aktiviteter och fritidsintressen efter skoldagen. På skolan arbetar många kunniga lärare som väcker elevernas intresse för kunskap och lärande. Skolan visar goda studieresultat och har en trivs studiemiljö.

Adress: S:t Göransgatan 75, 112 38 Stockholm

Kungsholmens Gymnasium

Kungsholmens Gymnasium är en av de större gymnasieskolorna i Stockholm. Här läser drygt 1 150 elever vid skolans olika gymnasieprogram. De program som finns är ekonomi, humanistiska, naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga och språkintroduktion. Det handlar alltså om en bredd av program där du får med dig en god kunskapsbas inför fortsatta högre studier.

Adress: Hantverkargatan 67–69, 112 31 Stockholm

Eiraskolan

Eiraskolan är belägen på Parmmätargatan 10 på nedre Kungsholmen. Elever kan där läsa från förskolan och upp till årskurs 6. I närheten av skolan finns flera parker och även badmöjligheter. Det gör att eleverna har närhet till en aktiv livsstil även efter skolan med fritidsaktiviteter och lek i naturmiljöer.

Adress: Parmmätargatan 10, 112 24 Stockholm

Kristinebergsskolan

Kristinebergsskolan är en kommunal grundskola med klasser från förskolan till årskurs 6. Här finns utbildade och kunniga lärare i alla arbetslag och engagerade elever. Drygt 660 elever läser vid skolan vilket gör den till en av de större grundskolorna i området. Det finns även ett stort fritidshem som tillhör skolan.

Adress: Nordenflychtsvägen 20, 112 51 Stockholm

Montessori Mondial på Kungsholmen

Montessori Mondial på Kungsholmen är en skola som arbetar enligt montessoripedagogiken. Det innebär att barnets nyfiken tas tillvara på och lärarna arbetar med ett fokus på elevens egna lärande. Det har visat sig vara en framgångsrik metod och Montessori Mondial på Kungsholmen uppvisar goda studieresultat i alla årskurser från förskolan till årskurs 6.

Adress: Konradsbergsgatan 12–24, 112 59 Stockholm

Kungsholmens Friskola

Kungsholmens Friskola är en fristående grundskola på Kungsholmen. Här går elever från förskolan och upp till årskurs 6. Skolan ligger centralt med närhet till ett stort utbud av fritidsaktiviteter, idrottsföreningar och kommunikationer. På skolan arbetar kunniga och engagerade lärare i alla arbetslag och det finns en hög lärartäthet.

Adress: Pipersgatan 18, 112 24 Stockholm

Sjukvård & vårdcentraler

På Kungsholmen finns ett brett utbud av olika typer av vård. Det finns flera vårdcentraler, mottagningar och även sjukhus på Kungsholmen. Det gör att du har tillgång till en nära vård.

Capio Sankt Göran Sjukhus

Capio Sankt Göran Sjukhus är ett akutsjukhus på Kungsholmen. Det är ett privat sjukhus som drivs av vårdkoncernen Capio på uppdrag av Region Stockholm. I Stockholms innerstad finns två akutsjukhus där Capio Sankt Göran är det ena, och Södersjukhuset på Södermalm det andra. Att ha ett sjukhus i stadsdelen där du bor är en stor trygghet.

Adress: Sankt Göransplan 1, 112 19 Stockholm

Telefonnummer: 08-587 010 00

Capio Vårdcentral Kungsholmen

Capio Vårdcentral Kungsholmen är en privat vårdcentral på Hantverkargatan 2D på Kungsholmen. Hit kan du vända dig om du har besvär som du behöver få bedömda av en läkare. De hjälper dig med behandling och medicinsk rådgivning kring dina besvär. Vid behov remitteras du vidare inom vården.

Adress: Hantverkargatan 2D, 112 21 Stockholm

Telefonnummer: 08-120 289 60

Kungsholmens Husläkarmottagning

Kungsholmens Husläkarmottagning är en privat vårdcentral på Drottningholmsvägen 30. Här erbjuds vård till hela familjen. Du kan vända dig hit med olika besvär som du vill få bedömda och behandlade. Husläkarmottagningen har flera specialistkompetenser så att du kan känna dig trygg med den vård du får.

Adress: Drottningholmsvägen 30, 112 19 Stockholm

Telefonnummer: 08-502 313 00

Doktor.se Fridhemsplans vårdcentral

Doktor.se Fridhemsplans vårdcentral är en vårdcentral på Drottningholmsvägen 5 som drivs privat av Doktor.se. Hit kan du vända dig för att få hjälp med olika besvär. Du får träffa en läkare som gör en bedömning och ger medicinsk rådgivning. Vid behov kan du även få träffa en specialist.

Adress: Drottningholmsvägen 5, 112 42 Stockholm

Telefonnummer: 08-121 335 00

Bra restauranger på Kungsholmen

Det finns många bra restauranger på Kungsholmen. Flera av restaurangerna levererar mat av högsta kvalitet och en del är något av dolda pärlor som tål att upptäckas.

Restaurang Bergamott

Restaurang Bergamott är en fransk restaurang på Kungsholmen som ligger på Hantverksgatan 35. Här kan du avnjuta goda middagar och luncher i en trevlig miljö. Restaurangen är charmigt inredd och för tankarna till en liten kvarterskrog i Paris. Den lämpar sig väl för både familjemiddagen och en romantisk dejt på tu man hand.

Adress: Hantverksgatan 35, 112 21 Stockholm

Telefonnummer: 08-650 30 34

TAPAS 28

TAPAS 28 på Kungsholmen är beläget på Pontonjärgatan 28. Det är en trevlig tapasrestaurang med många goda små rätter som får igång smaklökarna. Miljön inne på restaurangen är avslappad och inger ett lugn med sina levande ljus och dov musik. Hit kan du gå såväl på en afterwork som för en romantisk middag.

Adress: Pontonjärgatan 28, 112 37 Stockholm

Telefonnummer: 08-654 90 30

Beirut Bistro

Beirut Bistro ligger på Hornsbergs Strand 58 mitt på Kungsholmen. Det är en libanesisk restaurang med många goda rätter från det libanesiska köket. Det är en mycket gemytlig restaurang som lämpar sig väl för både en lunch med kollegor som familjemiddagen eller för en första dejt.

Adress: Hornsbergs Strand 85, 112 15 Stockholm

Telefonnummer: 08-21 99 10

Almaza på Kungsholmen

Almaza är en libanesisk restaurang på Scheelegatan 3 på Kungsholmen. Här kan du uppleva den libanesiska kulturen direkt från Stockholms innerstad. På menyn finns många olika libanesiska rätter som får igång dina smaklökar. Restaurangen lämpar sig väl för både en lunch med kollegorna och för en middagsdejt.

Adress: Scheelegatan 3, 112 23 Stockholm

Telefonnummer: 08-510 518 55

Träningsanläggningar och gym på Kungsholmen

Närhet till träning är viktigt vid val av område att jobba och bo i. På Kungsholmen finns ett stort utbud av träningsanläggningar och gym. Det gör det enkelt att ha en aktiv livsstil.

The Workout Plan Studio

The Workout Plan Studio är ett gym i centrala Kungsholmen i Stockholms innerstad. Här får du träna i moderna lokaler och med maskiner som har all den senaste tekniken. Det är ett trivsamt gym för dig som brinner för träning.

Adress: Fridhemsgatan 51, 112 46 Stockholm

Telefonnummer: 08-33 33 03

Nordic Wellness Lindhagen

Nordic Wellness Lindhagen är ett gym på Kungsholmen. Detta är ett stort gym med ett brett utbud av maskiner för styrketräning och kondition. Du kan få hjälp av kunniga medarbetare och personliga tränare. Gymmet erbjuder även träning i grupp.

Adress: Lindhagensgatan 118, 112 51 Stockholm

Telefonnummer: 010-155 54 61

Friskis&Svettis Kungsholmen

Friskis&Svettis Kungsholmen ligger på Sankt Eriksgatan 54. Här får du träna i stora och luftiga lokaler. Det finns ett stort utbud av konditions- och träningsmaskiner, allt för att ge dig en bred och allsidig träning. Det erbjuds även flera olika pass för träning i grupp.

Adress: Sankt Eriksgatan 54, 112 34 Stockholm

Telefonnummer: 08-429 70 02

Vici Athletics på Kungsholmen

Vici Athletics på Kungsholmen är ett gym i de centrala delarna av Kungsholmen. Här får du en bred träning med många olika träningsmaskiner och ett stort utbud av fria vikter. Men gymmets huvudfokus är träning i grupp och där erbjuder de ett stort utbud med bland annat spinning.

Adress: Hantverkargatan 78, 112 38 Stockholm

Telefonnummer: 08-20 67 12

Idrottsföreningar

Det finns ett stort utbud av idrottsföreningar och ett aktivt idrottsliv i hela Stockholm. Kungsholmen är inget undantag och nedan listas ett par idrottsföreningar inom olika sporter.

Kungsholmen Tennis

Kungsholmen Tennis är en populär tennisklubb som riktar sig till både barn, unga och vuxna. Klubben håller till i Stockholms tennishall och har i dagsläget drygt 150 elever med fler på ingång.

FBC Kungsholmen

FBC Kungsholmen är en innebandyförening belägen på Kungsholmen. Den är nystartad till säsongen 2022/2023 men har snabbt fått ihop flera lag. Innebandy är populärt bland många barn och unga.

Kungsholms FK

Kungsholms FK är en fotbollsklubb som håller till på Kungsholmen. Det är en populär idrottsförening bland Kungsholmens alla barn och unga då fotbollen är en både smidig och rolig sport att hålla på med.

Stockholm Muay Thai

Hos idrottsföreningen Stockholm Muay Thai kan du träna muay-thai boxning. Det är en speciell form av thaiboxning som skiljer sig något från den traditionella boxningen. Föreningen erbjuder kurser för både nybörjare och erfarna.