Jobba och bo i Kista

Kista är känt som Sveriges största IT-centrum. Det gör att det är många som flyttar till Kista för att jobba och bo i Kista. Nedan följer tips om du vill jobba och bo i Kista.

Om Kista

I Kista bor idag närmare 15 000 invånare. Det är Stockholms nyaste stadsdel och den växer hela tiden. Flerbostadshus dominerar stadsbilden men det finns även mindre villaområden. I media målas Kista ofta upp som otryggt, men sociala insatser har börjat ge resultat och hur tryggt det är varierar mellan olika delar. Kista är även känt som Sveriges största IT-centrum.

Jobba i Kista

I Kista finns det goda möjligheter till jobb då många företag är lokaliserade där, inte minst inom IT. Nedan följer några bra tips till dig som jobbar eller vill börja jobba i Kista.

Lediga jobb i Stockholm, Kista

Om du söker lediga jobb i Stockholm och närmare bestämd Kista, så finns det många goda möjligheter. Sverige går in i en lågkonjunktur men arbetsmarknaden är fortsatt god inom många branscher. Exempelvis IT-branschen som dominerar i Kista är fortfarande het och där finns fortfarande en stark uppgång för många företag. Om du är arbetssökande kan du hitta lediga jobb i Stockholm och Kista på Jobbstockholm.nu. Det finns något för alla, oavsett bakgrund och titel.

Kontorshotell i Kista

Quick Office är ett flexibelt och modernt kontorshotell i Kista, som erbjuder en rad olika lösningar för företagare. Kista är känt som ett av de största teknik- och företagsområdena i Stockholm, och Quick Office ligger centralt i denna del av staden. Kontorshotellet erbjuder högkvalitativa kontorsplatser med moderna faciliteter, inklusive ett välutrustat konferensrum och möjlighet till virtuella möten. Quick Office har också flexibla avtalslösningar som kan anpassas efter företagets behov, såsom korttidskontrakt och tillfälliga kontorsplatser. För företag som söker ett modernt och flexibelt kontorshotell i Kista, är Quick Office ett utmärkt alternativ.

Kontorsstäd i Kista

Städsystem erbjuder professionell kontorsstädning i Kista, som är en av de största företags- och teknikområdena i Stockholm. Som företagare i Kista är det viktigt att ha en ren och välorganiserad arbetsplats för att öka produktiviteten och trivseln på kontoret. Städsystem har lång erfarenhet av städningstjänster och erbjuder en rad olika lösningar som passar företagens unika behov. Deras tjänster inkluderar allt från daglig städning till fönsterputs och golvvård. Med Städsystems tjänster för kontorsstädning i Kista kan företagen lita på att deras kontor kommer att hållas rent och snyggt, vilket är avgörande för att skapa en produktiv och trivsam arbetsmiljö.

Bo i Kista

Många flyttar för att bo i Kista för jobb, särskilt inom IT-sektorn. Nedan följer tips för dig som vill bo i Kista eller vill veta mer om området.

Bostäder

Bostadsmarknaden i Kista är bred och den består av såväl många flerbostadshus som småhus i villaområden. Det finns många lägenheter och om du funderar på att köpa så kan du kolla på Hemnet eller Booli – två stora sajter som samlar bostäder som ligger ute för försäljning, eller som kommer att komma ut på bostadsmarknaden inom kort. På Booli kan du även se slutpriser på redan sålda bostäder i Kista.

Studentbostäder

Det är svårt att få tag på en studentbostad i centrala Stockholm. Priserna är höga och konkurrensen hård. I Kista är det något enklare att hitta en studentbostad. Det har byggts en hel del studentbostäder i Kista de senaste femton till tio åren. Det finns bland annat studentbostäder byggda ovanpå Kista Gallerian.

Hyresrätter

I Kista ligger några av Stockholms bostadsområden med allra flest hyresrätter. Det gör att marknaden för hyresrätter är stor i Kista, och större än på många andra håll i huvudstaden. Köerna till att få en hyresrätt i Kista är något kortare jämfört med en del andra områden.

Bostadsrätter

Det finns många flerbostadshus med bostadsrätter i Kista. Utbudet är stort och de flesta är relativt nybyggda även om det också finns många äldre bostadsrättshus. Kista är ett växande område i Stockholm och medan priserna skjutit i höjden i innerstan går det oftast att hitta en bostadsrätt till ett bättre pris i Kista.

Hus

De flesta förknippar Kista med flerbostadshus. Men det finns även villaområden i Kista. Utbudet av villor är inte lika stort som i en del andra områden men marknaden är trots det ganska god. Här kan du bo med närhet till natur samtidigt som tunnelbanan in till centrala Stockholm inte tar särskilt lång tid.

Skolor och förskolor

I Kista finns ett brett utbud av skolor och förskolor. Både kommunala och privata alternativ finns för att du ska kunna hitta rätt för ditt barn. Det finns även flera gymnasieskolor.

Internationella Engelska Skolan i Kista

Internationella Engelska Skolan har gjort sig kända för god studiero, kompetenta lärare och höga skolresultat. Så är fallet även i Kista. Skolan är mycket populär, den har vuxit genom åren och idag går ungefär 930 elever här. En stor andel av undervisningen sker på engelska.

Adress: Isafjordsgatan 39, 164 40 Kista

Kista grundskola

Kista grundskola ligger centralt i Kista centrum. Det är en stor skola som har årskurserna F-9, det vill säga från förskolan till högstadiet. Skolan är kommunal och har 350 elever. Skolgården bjuder in till mycket aktivitet och rörelse. Det finns även en stor idrottshall i anslutning till skolan.

Adress: Köpenhamnsgatan 11, 164 42 Kista

Järvaskolan

Järvaskolan är en av Kistas största högstadieskolor med 220 elever. Här finns årskurserna 7–9, det vill säga hela högstadiet. Järvaskolan har uppmärksammats i media på senare år för sina mycket goda studieresultat, inte minst bland skolans majoritet av elever med utländsk bakgrund. Skolan är känd för god studiero och engagerade lärare.

Adress: Isafjordsgatan 30C, 164 40 Kista

Kvarnbackaskolan

Kvarnbackaskolan är en av de större grundskolorna i Kista. Den har årskurserna F-6, det vill säga låg- och mellanstadieklasserna. Skolan är särskilt inriktat på språk och arbetar aktivt och kontinuerligt med att stärka alla elevers förmåga att kommunicera. En förmåga som blir allt viktigare i dagens globala och digitaliserade värld.

Adress: Jyllandsgatan 3, 164 47 Kista

Sverigefinska skolan i Kista

Sverigefinska skolan i Kista är en fristående grundskola som har årskurserna F-5. Skolan har funnits i ungefär 30 år, den grundade 1995. Den grundades för att främja barns och ungdomars färdigheter i både svenska och finska. Den är ett viktigt inslag för att garantera den tvåspråkiga svensk-finska grundskoleverksamheten i Stockholm.

Adress: Ribegatan 99, 164 45 Kista

Stockholm Science & Innovation School

Stockholm Science & Innovation School, ofta förkortat SSIS, är en ledande gymnasieskola inom IT. Den finns i Kista och lockar sökanden från hela landet. Här får du en språngbräda in i IT-branschen och skolan arbetar mycket med att utveckla sina utbyten och har ett stort nätverk med flera samarbetspartners.

Adress: Borgarfjordsgatan 6C, 164 55 Kista

Sjukvård & vårdcentraler

I Kista finns ett stort utbud av sjukvård och vårdcentraler. Den största vårdcentralen är Kista Health Center som ligger i Kista Galleria. Men det finns också ett par mindre vårdcentraler och en ungdomsmottagning.

Kista Health Center

Kista Health Center, eller Kista vårdcentral, är den största vårdcentralen i Kista. Den är landstingsdriven och ligger inuti den stora Kista Gallerian. De flesta som bor i Kista är listade här. Du får hjälp med hälsoundersökningar och olika kontroller men också mer avancerade bedömningar av specialister.

Adress: Kista Galleria, Trapphus 3, plan 1, 164 91 Kista

Telefonnummer: 08-687 63 70

Medcheck husläkare och vårdcentral

Medcheck husläkare och vårdcentral är en vårdcentral i Kista där du kan få hjälp med olika besvär och åkommor. Det utförs både enklare hälsoundersökningar och mer avancerade bedömningar av specialistläkare. Som patient har du även möjlighet att få träffa läkare digitalt om det passar dig bättre.

Adress: Kistagången 24, Kista One, 164 40 Kista

Telefonnummer: 08-636 23 30

Aleris Psykiatri Kista

Aleris Psykiatri Kista är en allmänpsykiatrisk mottagning för personer över 18 år. Kliniken är specialiserad på traumabehandling. Hit kommer därför många våldsutsatta kvinnor. Du kan även få hjälp med bedömning och behandling av andra psykiska besvär såsom depression och ångest. Bland personalen finns såväl läkare som psykologer och psykoterapeuter.

Adress: Knarrarnäsgatan 15, Plan 13, 164 40 Kista

Telefonnummer: 08-128 892 50

Järva Ungdomsmottagning

Järva Ungdomsmottagning är en plats där du som ungdom upp till 23 år kan få hjälp med frågor om kroppen, sex och samlevnad. Ungdomsmottagningar utgör en viktig del av hälso- och sjukvården och du som ungdom ska alltid känna att du har någonstans att vända dig med dina frågor.

Adress: Isafjordsgatan 32B, 164 40 Kista

Telefonnummer: 08-123 360 20

Bra restauranger i Kista

I Kista finns många bra restauranger för såväl lunch som mysiga middagar. Nedan följer ett par tips på bra restauranger i Kista som är väl värda ett besök.

Ikki

Hos Ikki kan du äta Kistas kanske bästa sushi. Det är en japansk restaurang som blivit populär inte minst bland lunchgäster. Restaurangen har ett relativt brett utbud och serverar både kalla och varma rätter. Om du är en riktig sushiälskare som tveka inte att gå hit för en bit mat.

Adress: Danmarksgatan 30, 164 53 Kista

Telefonnummer: 08-751 81 00

Restaurang Entré

Restaurang Entré är en lunchrestaurang i Kista. Självklart går det lika bra att köpa med sig mat som att avnjuta måltiden på restaurangen. Lunchutbudet består av såväl sallader, kött- och fiskrätter men också vegetariska alternativ. Restaurangen har ett stort fokus på hållbarhet och gör aktiva val för att handla närodlat och medvetet.

Adress: Knarrarnäsgatan 7, 164 40 Kista

Telefonnummer: 08-522 910 22

Isas Spis

Isas Spis är en lunchfavorit i Kista. Många som jobbar på kontor i Kista går hit för att käka lunch med sina kollegor. Restaurangen serverar hemlagad mat gjord av färska och oftast helt ekologiska ingredienser. Det serveras mycket husmanskost men det finns också alltid ett vegetariskt alternativ.

Adress: Isafjordsgatan 15, 164 40 Kista

Telefonnummer: 073-054 07 47

Kista Garden Bengalisk Restaurang

Kista Garden Bengalisk Restaurang är en matupplevelse lite över det vanliga. Restaurangen har lång erfarenhet av det bengaliska köket och lagar autentisk bengalisk mat. Här får du på ett sofistikerat sätt kombinera mat med en kulturupplevelse. Restaurangen är familjär och passar såväl vid första dejten som för en familjemiddag.

Adress: Kistavägen 7, 164 42 Kista

Telefonnummer: 08-750 62 82

Träningsanläggningar och gym i Kista

Närhet till träning är viktigt vid val av boende. I Kista finns ett brett utbud av både träningsanläggningar och gym så att du kan variera din träning och hitta det som passar dig bäst.

Friskis&Svettis Kista

Friskis&Svettis Kista är ett säkert kort när det kommer till träning. Här erbjuds en mångsidig träning med gym och ett brett utbud av gruppass. Anläggningen är stor och luftig vilket gör att du inte behöver trängas.

Adress: Knarrarnäsgatan 3, 164 40 Kista

Telefonnummer: 08-429 70 44

Member 24 Kista

Member 24 i Kista är ett gym för både nybörjare och de mest inbitna styrkelyftarna. Gymmet bjuder in till en inspirerande träning. Det finns ett komplett utbud av styrke- och konditionsmaskiner för att träna alla muskelgrupper.

Adress: Kista alléväg 5, 164 55 Kista

Telefonnummer: 010-810 41 71

Actic Kista

Actic Kista är en luftig träningsanläggning som erbjuder en mångsidig träning. Det finns ett stort utbud av fria vikter och styrke- och konditionsmaskiner. Vid sidan om detta finns även flera gruppass och en simhall i anläggningen.

Adress: Torshamnsgränd 9, 164 40 Kista

Telefonnummer: 08-750 98 00

Fitness24Seven Kista

Fitness24Seven i Kista har ett stort utbud av träning. Det finns ett välutrustat gym med maskiner i högsta kvalitet. Hos Fitness24Seven kan du även träna kondition på flera olika gruppass, bland annat spinning. Gymmet har öppet dygnet runt.

Adress: Färögatan 33, 164 40 Kista

Telefonnummer: 076-117 91 90

Idrottsföreningar

Bland både vuxna och ungdomar i Kista finns ett stort idrottsintresse. Det vittnar Kistas alla idrottsföreningar om. Du hittar en idrottsförening inom de flesta sporter, såsom fotboll, handboll, ishockey och boxning.

Kista Hockey

Kista Hockey är en ishockeyklubb som växer och växer för varje år. Intresset bland invånarna i Kista för ishockey ser bara ut att öka. De erbjuder generöst med istider, bra ishall och ledare som kan ishockey.

Kista Sports Club Boxning

Kista Sports Club är en paraplyorganisation som har idrottsföreningar inom flera olika sporter. Ett område som det har satsats mycket på är boxning. Kista Sports Club Boxning passar alla med intresse för boxning.

Kista Sports Club Handboll

Kista Sports Club Handboll är en organisation med gott rykte. Här får du träna handboll med likasinnade och oavsett om du är nybörjare eller erfaren så finns det lag att gå med i.

Kista Sports Club Gymnastik

Kista Sports Club har en idrottsförening för dig som vill träna gymnastik. Både barn och ungdomar är välkomna, såväl nybörjare som mer erfarna. Det erbjuds även träning i aerobics.