Bloggande

Varför webbhotell?


Hej kära ni!

Har fått frågor kring det här med att flytta bloggen till webbhotell  & vad det kostar så tänkte att jag skulle skriva ihop ett inlägg om just det, detta är skrivet efter mina erfarenheter.

Varför Webbhotell?

Jag valde att flytta min blogg för att själv ha full kontroll över min sida & kunna anpassa den så som jag vill.

Med eget webbhotell kan jag skapa min blogg så som jag vill ha den och styra själv över hela innehållet. Jag behöver därför inte ha annonser & popupfönster vilket passar mig bättre. Vill kunna styra helt själv och få det utseendet jag vill ha på min blogg vilket är lätt fixat med eget webbhotell. Tycker dessutom det är väldigt kul att pyssla med design. 

Deras bloggverktyg är väldigt bra, är lätt att skriva inlägg från både dator och mobil. Slipper där även strul med hemsidan. Om det skulle ske något problem vänder jag mig till Misshosting där jag har webbhotellet, deras support på chatt är öppet dygnet runt.

Vad kostar det?

Först och främst måste du skapa dig ett eget domän, alltså en .se adress. Detta kan man göra på många olika sidor men jag rekommenderar Loopia och Misshosting. Mitt domän köpte jag hos Godaddy för drygt 30kr för ett år men är inte riktigt nöjd med deras support. 

Sedan behöver du köpa själva webbhotellet. Detta har jag hos Misshosting vilket jag varmt rekommenderar. För själva webbhotellet betalade jag 135kr.

Så totalt 165kr för webbhotell + domännamn i ett år vilket helt klart är en summa jag tycker är värd att lägga om man känner sig intresserad av att blogga på eget webbhotell. 

Blogga där du trivs

Jag personligen känner att eget webbhotell passar mig så mycket bättre men det är så olika.

Man ska blogga där man trivs & finner glädje i sin blogg, det kan vara på eget webbhotell, hos Nouw, blogg.se, blogbiz osv. Det viktiga är att du trivs! 

10 kommentarer

 • Pärla

  Ja det finns ju helt klart för och nackdelar med alla ställen. Skönt att du trivs iallafall hoppas det fortsätter så. Jag är lite mer basic än du och vill inte ha så mycket kontroll, haha. Vill bara ha en enkel design som är enkel att göra haha.

 • Paulina

  Väldigt billig måste jag säga! för din blogg har du fått till så himla fint! Kanske man ska tänk på och byta. Haha men är sån som inte vill ha förändringar vilket är sjukt jobbigt!! Haha för älskar ändå att testa på nya saker! ❤️

 • Jennysvardag

  Så bra du svarar på dessa frågor om webbhotell. Kul att du trivs så bra och att man kan bestämma så mycket själv hur man vill att bloggen ska se ut. Du är ju så duktigt på design 🙂

 • Sanna

  Skönt att du har hittat den plats där du trivs bäst 🙂 Tyvärr har jag jätte problem (som du märkt) att komma in på din blogg ifrån min mob 🙁 Jag har renat cache men det fungerar inte alla fall… Men på datorn gick det. Kan jag följa/prenumenera på den här bloggen från mitt nouw koto? Har för mig jag sett något inlägg om det?! Kram fina du <3

 • ullie

  Eftersom jag är så dålig på sånt valde ja ju o ha kvar blogg fast eget domän ja det vet du ju
  Nu ska ja lära med Instagram o göra sånt swipa upp fattar noll suck
  Fin torsdag vännen kramiz

 • Therese Carlsson

  Det där verkar ju super för dom som gör egen design och inte va det dyrt heller ju , trodde verkligen att det skulle gå på mer haha men det va ingen farlig summa. Håller med man ska blogga där man trivs

 • Inne hos Ina

  Du har så rätt. Olika sidor passar olika bloggare. Jag bloggade hos blogg.se förut och kan sakna att det var så enkelt att själv ändra design. Där jag är nu måste jag betala för att överhuvudtaget komma åt koderna. Tror Jag, Haha, har inte riktigt förstått. Men jag trivs ändå och jag älskar funktionerna så det är ju huvudsaken.

 • Mina

  Så viktigt att man trivs där man bloggar, annars blir resultatet inte bra. Själv är jag för dålig på designhotell för att används mig av webbhotell

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: