Psykiskt,  Vardag

Jag hoppade av gymnasiet & flyttade

Hej fina ni!

Redan Söndag idag & jag har inget planerat förutom att fixa hemma och göra klart en header. Är så trött men känns äntligen som jag börjar må bättre, beskedet om skola samt fredagens vinst gjorde så mycket!

Ser så framemot morgondagen då vi ska sätta upp en tid för behandlingen. Skulle ni vilja läsa om det på bloggen? Mina tankar, resultat osv.?

Vad ska jag läsa?

Fick en del frågor angående utbildning så jag tänkte att jag skulle förklara lite vad jag ska läsa och varför.

Jag har bara läst 2,5 år på gymnasiet, läste då till stylist. Under den tiden var jag i ett destruktivt förhållande där jag blev misshandlad, jag mådde otroligt dåligt. Gick inte alls bra i skolan då jag inte alls trivdes i min klass och mådde för dåligt för att vara där, kände bara att jag behövde bort.

Så i December 2014 efter jag läst i 2,5 år (var dock mycket frånvarande första halvåret i trean) valde jag att hoppa av. Bodde då i Karlstad men hade både fått jobb & andrahandslägenhet i Örebro så jag flyttade. Det blev inget av jobbet, jag bröt ihop under natten på utbildningen och fick åka från Stockholm hem till Örebro.

Jag har efter det försökt plugga 2 gånger. Mer än ett halvår på folkhögskola vilket gick bra men mot slutet gick jag in i väggen och slutade. Förra hösten försökte jag mig på Komvux men mådde då också alldeles för dåligt.

Har sedan dess kämpat med mitt mående, att komma upp på benen igen och ta mig ur min utmattning. Kommit långt på vägen men har fortfarande en bra bit kvar. 

Distans

Sökte under November i år in till en folkhögskola på distans för att kunna läsa upp det jag missat på gymnasiet. Fick beskedet i veckan att jag kom in vilket känns så skönt! Jag har ju inte heller haft någon inkomst nu på år så är verkligen glad över att få studiemedel nu. 

Jag valde distans då det känns bättre för mig, Blir helt slut av att vara ute bland folk. Skolan har även program där det är ordning och struktur vilket är viktigt för min adhd.

Så den 8 Januari börjar jag och jag är så taggad! Kommer gå 3 veckor utan CSN då jag inte klarade komvux men kommer sedan få studiemedel. Känns verkligen så bra att äntligen börja plugga! 

14 kommentarer

 • Inne hos Ina

  Så skönt att du kom in på utbildningen. Jag har också läst på distans och tyckt att det varit skönt att slippa så mycket folk. Man slipper ju också kliva upp och fara iväg någonstans på morgonen utan kan plugga i pyjamas om man vill ☺

 • Hannas krypin

  Men grattis, vad roligt att du kommit in på skola och får möjlighet att plugga upp dina betyg. Så smidigt att plugga på distans, då kan du ju verkligen ta det i din takt. Tror inte jag läst förut om din skolbakgrund. Det är så bra att det finns alternativ så det inte är ”kört” bara för att man missar i gymnasiet.

 • Pärla

  Skönt med en lite lugnare dag ändå, perfekt sätt att avsluta veckan på. Jag vill gärna följa dig och dina resultat.
  Kul att du kom in och ska börja plugga upp. Jag hade som dig ett ganska kaosartat liv i den åldern och gick aldrig klart men hoppas på att det ska bli av i framtiden. Du kommer fixa det galant!

 • Karolineee

  Låt tråkigt att du fick lov att hoppa av skolan men vad roligt att du ska börja igen , håller tummarna att det går bra för dig. ❤️ Hoppas du haft en mysig första advent. <3 Kram

 • Amanda

  Så kul att du har kommit in och ska fortsätta läsa nu tror det kommer bli jättebra för dig. Jag blir också trött av att vara ibland folk❤️

 • Amanda

  Stort grattis att du kom in på skolan ❤️ känner igen det där med struktur då jag själv har adhd i bland så måste man värkligen jobba med sitt mående ❤️ tusen tack för hedern ❤️

 • Mina

  Kul att du ska börja plugga och distans är riktigt bra tycker jag. Har pluggat på universitetet i 2 år nu på distans och det har gått bra. Skönt att du hittat något du vill göra och stort lycka till fina du ❤

 • Lexochlogan

  Härligt att höra att du tar igen det nu, ibland behöver man distans till saker oavsett. Kommer gå superbra. Å vad roligt att du gör headers, jag kör bilder på barnen men det börjar bli tjatigt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: