Inredning,  Inredningsartiklar

Inredningstips som snabbt förändrar hemmet

Vad kan man tänka på för att skapa ett hemtrevligt hem snabbt? De tänkte jag att jag skulle prata om i dagens inlägg, snabba förändringar som gör mycket för hemmet.

Färgschema

Innan du börjar dekorera och inreda är det bra att bestämma ett färgschema, alltså vilka färger som du vill inreda i. För att få en helhet i rummet kan du gå på en huvudfärg för att sedan ta in passande accent färger i ex. matta, gardiner, kuddar och dekorationer.

Höj gardinstången

Genom att höja gardinstängerna och istället placera de närmare taket eller investera i en takskena kan du ändra känslan i hela rummet och göra det mer elegant och öppet. Det ger även illusionen av att du har högre och större fönster, om du även vill ge känslan av ett bredare fönster så kan du dra ut stången och placera gardiner framför den tomma väggen.

Textilier

Med rätt textilier kan du bygga upp stämningen och känslan i ett rum, det kan verkligen få hemmet att snabbt gå ifrån standard till lyx! Här kan du också dra nytta av färgschemat du fixat genom att knyta ihop genom att matcha färger på kuddar med ex. matta, tavlor och lampskärm.

Växter

Få saker lyfter ett rum mer än växter och genom att investera i några förnyar inte bara ditt hem utan förbättrar även din fysiska och psykiska hälsa då växter får oss omedvetet att koppla av och må bättre.

Ny Matta

Att välja rätt matta till rummet är viktigt då mattan är en av de första sakerna blicken fastnar på och dessutom funkar mattan perfekt till att knyta ihop rummet och göra det mysigare så varför inte ta och satsa på en ny matta för att få en annan känsla till rummet? Tänk på att de är bättre att välja en matta som är större än soffan.

Möblera om

Ofta blir det att man har kvar möblerna så som de var när man flyttade in så ett roligt sätt att förnya rummet kan vara att möblera om. Innan du möblerar kan de vara bra att sätta sig och skissa upp på ett papper hur du vill inreda och ställa möblerna. Var inte heller rädd för att bryta mot gränser och prova att ex. ställa soffan i mitten av rummet eller mot en annan vägg.

Måla en vägg 

Ett snabbt sätt att förnya ett rum är att tapetsera/måla en vägg eller varför inte hela rummet i någon fin färg eller mönster. Om du tapetserar i ljusa färger skapar du illusionen av ett större, luftigare rum medan mörka väggar skapar illusionen av ett mindre och mysigare rum.

Dekorera

Genom att tänka i stilleben kan du skapa vackra fokuspunkter att lägga ögonen på. Ett tips för att snabbt få till ett fint stilleben är att Börja med ett stort föremål som ex. en fin kruka med blommor och ställ i mitten för att sedan bygga på utifrån den med dekorationer som ex. böcker, ljusstakar eller andra inredningsdetaljer. Det är även fint att placera tre inredningsdetaljer tillsammans på en bricka (ex. blomma och två ljusstakar)

Prioritera ljuset

Ljuset är verkligen A och O inom inredning och rätt belysning kan verkligen förändra rummets atmosfär. Välj belysning efter rummets behov men använd dig av åtminstone 3 (helst fler) ljuskällor per rum, försök också att så mycket som möjligt använda dig av det naturliga dagsljuset. Lampor är även en utmärkt inredningsdetalj!

Låt de ta sin tid 

Detta är inte ett snabbt tips men jag vill bara säga att de tar tid för ett hem att växa fram. Stressa inte fram och känn efter hur du vill ha det. Låt ditt hem växa fram istället och planera innan inköp. Jag gjorde misstaget att stressa fram och impulsköpa i gamla lägenheten och i nya tänker jag ge de tid.

11 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: