Islam

Frågor om Islam & min tro

Hej fina ni!

För en stund sen kom de och hämta lilla Safiah, känns verkligen tomt men är säker på att hon kommer få det så bra i sin nya familj❤️ Annars händer det inte så mycket idag, har tänkt dammsuga, färga håret och försöka fixa lite i garderoberna.

Fick en del frågor om min tro i förra inlägget & tänkte därför svara på dom idag! Tycker det är jättekul att ni frågar och svarar gärna på det ni funderar över.

Hur tog dina föräldrar din konvertering till Islam?

Dom tog det jättebra & stöttat mig från dag ett❤️ Det viktiga för dom är att jag mår bra & är lycklig, de märker av att jag mår bra av min religion och är glada över att jag hittat min tro. 

Var det din man som öppnade upp med islam för dig?

Menar inte att de skulle vara dåligt alltså utan undrar bara om det var på den vägen du fick upp ögonen för det ❤️

Jag började intressera mig för Islam när jag var runt 18 år men ville känna mig påläst innan jag konverterade och göra det på riktigt. Hände en del saker i mitt liv som tyvärr fick mig bort från det, jag blev vilsen. När jag träffade min man började jag fråga honom mycket om Islam och han berättade gärna, vi hade mycket diskussioner och jag älskade att sitta och lyssna på när han berättade. Sökte också mycket information på internet och började känna mer och mer att det är exakt det jag letat efter. Läste koranen och lärde mig verser. Jag kände mig helt hemma i Islam och Shia. Kan inte beskriva känslan när jag bad för första gången, det var magiskt! 

Min man hjälpte mig genom att svara på mina frågor men jag skulle konverterat även om jag inte träffat honom

Tycker du att du har behövt göra några uppoffringar när du har konverterat?

Nej det känner jag inte att jag behövt göra.

Muslim säger du… varför bär du inte hijab? 

Hijab betyder innebär inte bara slöja utan också kläder och beteende, men antar att du syftar på just slöjan? Jag har tidigare haft slöja. Det viktigaste är att ens insida, att vara god och göra rätt handlingar, att följa Allahs väg. Islam är inte bara slöja även om det självklart är en del i min religon. Att man inte har slöja definierar inte din tro, de sitter i din insida och dina handlingar och du kan inte se en persons tro baserat på klädsel. En person med slöja kan ha mindre tro än någon utan, det syns inte utifrån utan är mellan den personen och Allah. Jag vet att jag Inshallah försöker göra rätt ifrån mig, jag ber, gör så mycket goda handlingar jag kan, följer Allahs väg.

2017

10 kommentarer

 • Pärla

  Kul att du gjorde ett helt inlägg av frågorna! Fint att du fick hjälp med frågorna ändå, underlättar alltid när man kan prata med någon som vet. Älskar ditt svar om slöjan dock, du har så rätt <3

 • Sanna

  Åh så bra att få läsa dina svar kring det här! Jag visste faktiskt inte att du hade konverterat utan trodde du var född inom den tron. Jag tycker att sånt här är så intressant och super bra att du tycker om att få frågor kring det & gärna svarar på dem!

 • ullie

  Frihet att gilla och följa ens egna val
  Har faktiskt ändå hört flera säga ja visar bara mitt hår för min man .
  Ja man får tycka o säga hur man vill men tyvärr förstår ja inte den som bor här och har slöja
  Du kan inte tro mindre beroende om du Har slöja eller Inte

  Kram fina hoppas din söndag varit bra o ja det måste va svårt o lämna den

 • Lillan Kind

  Så intressant att läsa om din tro. Jag kan förstå att det är en process att konvertera till en annan religion, för det finns mycket att sätta sig in i kunskapsmässigt. Inte minst med tanke på att religiösa skrifter är föremål för flera tolkningar än lagboken. Personligen tycker jag att det är en konstig fråga varför du inte bär hijab. För förutom att det inte finns något tvång, så blir man ju varken godare eller mer troende av att bära ett tyg på huvudet. Den guden som ser det som en människas finaste kvalitet skulle vara en synnerligen ytlig gud.
  Jag önskar dig en fin vecka vännen! Kram

 • ullie

  Oväntat på läkaren o sen åka med älskling i hans jobb bil idag . Slippa va ensam
  Allt bra hos dej ? Lite bättre här idag o sen egentidvme maken blir bra mkrsmar fina du ❣️❣️

 • Jenny

  Så roligt att läsa om hur du hittade islam, masallah!!
  Jag konverterade år 2000 så det blir 20 år sedan i mars 🙂

  Så typiska kommentarer om slöjan, vet inte hur många gånger jag fått det kastat i ansiktet. Haha… jag förstår inte hur vissa kan ge sig rätten att påstå att man är sämre muslim för att man inte har sjal.
  Sen är de själva kanske kristna men följer inte det som står i bibeln till punkt och pricka. Men för att man är muslim så får man inte avvika en milimeter utan att folk ska påpeka.

  Sköt dig själv och skit i andra, det är ett rätt så bra ordspråk ibland kan jag tycka 😉
  Gud ser allt och vet vad vi har i våra hjärtan, med eller utan sjal!!

  kram på dig syster!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: