Bloggande

Bloggplanering – Del 1

I dagens inlägg tänkte jag berätta om hur jag planerar min blogg och ge tips på hur du får ut det bästa av bloggandet och skapar struktur. Men också hur du de dagar du står där utan motivation kan falla tillbaka på din planering, detta är första inlägget av en liten planeringsserie.

Ta vara på din motivation

Vi alla har dagar där man känner hur fingrarna glöder och man kommer på idé efter idé till bloggen, ta vara på den motivationen! Använd den till att antingen skriva ihop ett riktigt bra inlägg eller brainstorma och skriv upp en massa idéer för flera inlägg, detta är även något som kommer gynna dig de dagar motivationen inte är på topp. Väljer du att skriva idéer till flera inlägg kan de vara bra att du kategoriserar upp dom antingen i dina anteckningar på mobilen eller för hand, skriv ner vad du vill att inlägget ska handla om, rubrik och stödord. 

Framtida Inlägg

Skapa en anteckning i din mobil eller skriv ner för hand där du kategoriserar upp och skriver ner alla dina inläggsidéer. Ofta kan man helt plötsligt få en tanke till framtida inlägg och att då skriva ner den i en lista kan hjälpa dig de dagar du inte vet vad du ska skriva om men även i ditt planerade för framtida inlägg. Du kan även gå igenom Pinterest för att se vad för typ av inlägg som är populära och därefter skriva ner idéer i din inläggsplanerare. Jag  har delat in mina idéer i kategorierna Inredning, Listor, Skönhet, Mode, Vardag/Personligt och bloggande men välj kategorier som är relevanta till din blogg.

Bloggkalender

Genom att skapa en bloggkalender antingen online eller i fysiskt form (kanske i en fin anteckningsbok?) kan du snabbt skapa mer struktur över ditt bloggande. Sätt dig en dag i veckan och planera för iallafall en vecka framöver med vilka inlägg du ska publicera samt skriv in specifika temadagar du har på din blogg (ex. Veckans lista på Måndagar, Söndagens favorit m.m) Du kommer snabbt få mer överblick över bloggandet och kan planera in inlägg som varierar. Ta också reda på vilken dag du har som mest besökare på din blogg och publicera de dagarna inlägg du tror kommer bli extra uppskattade.

7 kommentarer

 • Elin

  Åh det där skulle jag behöva! En bloggkalender. Om jag inte har nåt som hänt eller nåt liknande & inte bloggat på typ en vecka & vill men har inga idéer, så irriterande det är.

  • Sandifighter

   Superbra inlägg som jag tänkt göra så många ggr, men så kommer jag aldrig för det, antar att nu när jag börjar jobba lite smått med att föeeläsa, nätverka osv så kommer jag behöva styra upp bloggen mer.
   Tack för tips fina ❤

 • Maria

  Har ett otaliga gånger gjort upp bloggscheman. tex 3 inlägg per dag och 7 dagar i veckan. Och sedan fördela ämnen på det. Men så kommer det nått mellan och allt kraschar

 • Moa Larsson

  Håller verkligen med om varenda punkt du skriver på den här listan, fantastiska du!
  Jag skriver ner och planerar mina inlägg i en särskild kolumn i min kalender och har precis som du en plan för framtida och kommande inlägg. Det gör att det flyter på så mycket bättre!

 • Marie

  Att planera sina inlägg tror jag absolut kan vara bra jag kör mycket tidsinställt i veckorna som jag tidsinställer då jag kan, skulle jag inte ha dem skulle det bara bli slarvinlägg och sådant vill jag inte ha på bloggen

 • Becka Lindhe

  Åh vilken bra inlägg, en bloggkalender har jag faktiskt inte ens tänkt på, jag brukar planera vecka för vecka dock gör jag det i ett anteckningsblock, har alltid svårt för att komma på inlägg, finns det bloggtips på pintrest?
  Jag ÄLSKAR ju den appen 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: